L’Ajuntament de Carlet aprova uns pressupostos d’11,4 milions per a l’any 2019

0
1526
Els alumnes de Carlet no aniran a classe els dies 17 i 18 de març.

Els comptes, que han augmentat en un 6’27 %, van comptar amb els vots a favor de Compromís i PSPV i el vot en contra del PP

L’Ajuntament de Carlet ha aprovat uns comptes municipals per al 2019 valorats en 11.410.000 euros, el que suposa un increment respecte als anteriors d’un 6’27 %. El pressupost va ser aprovat amb els vots a favor de Compromís i PSPV i el vot en contra del PP. Les dos línies bàsiques dels pressupost, segons s’afirma des del govern municipal, van encaminades a la inversió en les instal·lacions municipals públiques i d’altra banda al manteniment de les despeses socials i educatives.

Socials

Els comptes municipals tenen» una forta empremta social i afavorixen el dinamisme dels diversos col·lectius socials i esportius del municipi amb una inversió en estos col·lectius de més de 200.000 euros». Capítol a banda són les diverses inversions en programes socials i col·lectius vulnerables com són les ajudes d’emergència social valorades en 140.000 euros, o el nou programa d’ajuda a domicili per a la dependència que se suma a la resta de programes socials.

Els programes educatius del municipi «són una de les apostes fortes d’este govern», que preveu invertir 387.000 en el manteniment de programes d’ajuda per a aconseguir la gratuïtat de l’escola infantil entre 2 i 3 anys, les ajudes al transport universitari o programes punters com XeCarlet o BeCarlet. A més, enguany se suma una inversió de 40.000 euros destinada a la celebració de la Trobada de centres d’ensenyament en valencià que tindrà lloc a Carlet el pròxim any.

En l’aspecte social, l’Ajuntament de Carlet apunta que aposta per fer un estudi i una diagnosi de la situació dels barris perifèrics de la ciutat com són Villarrúbia i el Cortijo i la seua integració en la resta de la ciutat.

«Realistes i responsables»

Les inversions, valorades en 1.096.000 euros, estan destinades en gran part a la remodelació i millora dels serveis i instal·lacions obsoletes atenent a les demandes ciutadanes. Obres adreçades a la renovació d’instal·lacions esportives com la rehabilitació dels vestidors a la piscina municipal, la rehabilitació integral dels vestidors del camp de futbol o la instal·lació de càmeres de seguretat. En este capítol s’inclouen, a més, inversions que responen a les demandes expressades en els pressupostos participatius com ara el rocòdrom i la rehabilitació de locals d’associacions juvenils com els Júniors o els Scouts.

D’altra banda i «amb l’objectiu d’invertir esforços en la millora dels espais públics», es manté la inversió en repavimentació de carrers, la millora de la xarxa de camins rurals del municipi i la modernització dels polígons industrials de la població, que ja s’ha iniciat enguany i que es continuarà al llarg del pròxim any amb el condicionament de les zones.
En el mateix sentit, el Pressupost contempla la millora dels parcs i jardins municipals, a través de dos eines, l’increment del manteniment d’estes zones i una nova partida destinada al manteniment de jocs infantils i mobiliari urbà.

Un altre dels vessants en què incidixen els pressupostos és en l’àrea de salut i sanitat, que contempla no sols diverses activitats de promoció pública de la salut, sinó mesures per al control de plagues, dels mosquits, de la legionel·la als edificis i espais municipals i, enguany, s’hi afegix un nou contracte per a controlar els tèrmits. A més, enguany l’Ajuntament ja contempla en el pressupost l’adhesió a la protectora d’animals de la Mancomunitat, per donar solució a una de les demandes ciutadanes.

Tal com explica l’alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega, «es tracta d’uns pressupostos responsables, perquè assumixen el compromís d’acabar projectes ja encetats en anteriors anys i per als quals el govern ha treballat per a obtindre subvencions i ajudes d’altres administracions, pensant en la gent i adequant-se a les necessitats que van sorgint a la població, són realistes perquè no plantegen compromisos ficticis de cara a un electorat, sinó projectes menuts, que responen a les demandes dels col·lectius i la ciutadania i amb la intenció de continuar oferint una millor qualitat de vida als carletins i carletines».

«Continua la congelació de la pressió fiscal»

El govern municipal així mateix ha proposat un pressupost que respecte l’estabilitat pressupostària i sense que signifique cap endeutament per a l’Ajuntament i sense que recaiga en les butxaques de la ciutadania. Pel que fa al capítol d’ingressos, el pressupost d’enguany no presenta cap increment dels impostos i les taxes a la ciutadania carletina, tot i que si notaran una rebaixa en l’impost sobre bens immobles, ja que l’ajuntament de Carlet aplicarà voluntàriament la minoració del 3% en la valoració cadastral dels immobles.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí