L’Ajuntament de Carlet amplia les ajudes a les famílies amb xiquetes de 0-3 anys més enllà de l’escoleta municipal

0
472
Ajuntament de Carlet

La mesura que fins ara afectava l’alumnat a l’escoleta municipal Ninos s’amplia a totes les escoletes per al curs 2019/2020

L’Ajuntament de Carlet ha anunciat que amplia les seues ajudes a l’escolarització de xiquets de 0-3 anys arribant a altres centres més enllà de l’escoleta infantil municipal Ninos. Des del consistori s’explica que d’esta forma “es continua amb la implantació progressiva de la gratuïtat per a escolaritzar els xiquets i xiquetes entre 0-3 anys”. Així a partir d’ste curs s’ha donat un pas endavant les ajudes arribaran per a les famílies que no accedixen a este servei, ja que l’escoleta té una capacitat de poc més d’un centenar de xiquets i xiquetes.

Les ajudes estan destinades als xiquets i xiquetes nascuts abans del 31 de desembre de 2019, empadronats a Carlet durant este curs i escolaritzats al municipi en les escoletes infantils de 0-3 anys. Estes subvencions s’atorgaran en funció de la renda de la família i del centre on assistixen. Amb l’objectiu d’arribar al major nombre de famílies possibles, s’ha apostat per ampliar les subvencions a la resta d’escoles d’educació infantil del municipi i altres de centres que complisquen una sèrie de requisits que garantisquen la qualitat educativa.

La regidora d’educació, Carla Cebrián explica que «hem volgut pegar un pas endavant en la creació d’una política igualadora i de conciliació familiar, sumem esforços per reduir el cost de les famílies i continuem la tasca encetada l’anterior legislatura a la fi d’aconseguir una escola més accessible des de que naixen; es tracta d’una mesura clau per garantir la igualtat en l’educació per a les famílies amb menys recursos o més vulnerables.

En el cas de l’escoleta infantil municipal Ninos, les ajudes seran per a l’alumnat de 0 a 2 anys, ja que la Generalitat Valenciana ha establert la gratuïtat per a l’alumnat de 2-3 anys. En este cas les ajudes oscil·len entre els 271 euros l’ajuda més alta i 100 euros la més reduïda.

Pel que fa a la resta d’escoles infantils del municipi acreditades per la Conselleria, les ajudes varien entre els 50 i els 10 euros mensuals, en funció de la renda i l’edat de l’alumne/a. Les ajudes mensuals s’amplien també per a les famílies que duen els xiquets i xiquetes a altres centres que presten serveis de custòdia, formació i educació i que complisquen una sèrie de característiques com són prestar serveis durant 6 hores al dia de les quals, almenys 4 siguen en horari matinal, que es complisca una ràtio d’alumnat per mestre i que el personal que atén directament l’alumnat tinga la titulació adequada. Per a l’alumnat que estiga a estos centres, les ajudes oscil·len entre els 40 i els 10 euros mensuals.

Totes estes subvencions són compatibles amb la resta de subvencions que atorguen altres administracions públiques. Cebrián afirma que esta mesura «és capdavantera no sols perquè ajuda les famílies, sinó també perquè és un incentiu a les empreses del municipi que es dediquen a esta tasca i que completen l’oferta educativa local i oferixen un servei imprescindible per a que moltes famílies puguen conciliar».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here