L’Ajuntament de Canals injectarà vora 500.000 euros en ajudes al comerç local

0
1340
Ajuntament de Canals.

El consistori especialment vol ajudar a autònoms i micropimes afectats per la pandèmia

L’Ajuntament de Canals va iniciar la seua ajuda al comerç local immers en la crisi de la covid-19, el passat mes de desembre de 2020 on juntament amb el col·lectiu associem (l’associació de comerciants i empresaris locals), iniciaren la campanya d’impuls al comerç local sota el lema ‘Et toca, Tria Canals’, on es mobilitzaren 27.000 euros traduïts en més de 1.200 vals de compra valorats en 20 euros, al voltant de 40 comerços al detall de la localitat es beneficiaren d’aquesta campanya.

A l’inici de 2021 l’Ajuntament de Canals anunciava més ajudes, aquesta vegada per a autònoms i micropimes del municipi afectades per la pandèmia amb una injecció de vora 125.000 euros. L’objectiu d’aquestes, és ajudar a les empreses més menudes de la localitat (autònoms i empreses de menys de 10 treballadors, amb un volum de negoci anual o un balanç general anual que no supera els 2 milions d’euros) que o bé s’han vist obligades a tancar pel Real Decret del Govern d’Espanya, o han reduït el volum de la seua facturació en almenys un 50%.

La convocatòria permetrà cobrir despeses que inclouen lloguer, despeses en equipament i material sanitari, assegurances, telecomunicacions, assessoria, aigua o electricitat que des d’abril fins a juny varen assolir les empreses i comerços en plena pandèmia, al voltant de 155 empreses i autònoms s’han interessat per aquesta ajuda. La darrera de les ajudes, a la que ja s’ha adherit l’Ajuntament de Canals, és el pla de xoc posat en marxa per la Generalitat Valenciana per ajudar econòmicament als sectors més afectats per les restriccions sanitàries i que s’han vist obligades a tancar els seus negocis, a reduir els seus horaris d’obertura o a limitar la seua activitat, amb les perdudes econòmiques que això ha provocat. El Pla resistir atorgarà a Canals més de 300.000 euros.

A més cal destacar la condonació per part de l’Ajuntament de Canals de la taxa d’ocupació de la via pública de taules i cadires per als negocis de restauració, que ja estava suspés des del passat estiu i fins al mes de març i que ara s’allarga fins al mes de desembre de 2021.

A banda, es preveuen al llarg d’aquest any 2021 més ajudes institucional cap als sectors productius del municipi afectats per la pandèmia de la Covid-19. Tornero regidor de l’àrea de promoció socioeconòmica de l’Ajuntament de Canals afirmava que «davant la situació que travessen ara mateix els negocis de Canals alguns tancats a pany i clau per la crisi pandèmica, és més que urgent estar al costat dels que els regenten i donar-los tota mena de suport».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí