L’Ajuntament de Canals adquireix dues monedes, una medalla i un missal del Papa Borja Calixt III

0
2730
L'Ajuntament de Canals ha rebut la visita del diputat de Cultura.

Amb les adquisicions el consistori amplia el patrimoni vinculat al Papa nascut a la Torre de Canals

L’Ajuntament de Canals ha adquirit nous elements borgians vinculats al Papa nascut a la Torre de Canals. Es tracta de dues monedes de plata encunyades durant el papat de Calixt III, una medalla de bronze del segle XVI commemorativa amb la seua efígie, i un missal, rèplica del que es troba ubicat al Vaticà, i que s’utilitza en la Missa del Gall per l’actual Papa de Roma. Junt a aquest, s’inclou una acta notarial que verifica i reafirma la seua autenticitat.

El consistori explica que després de consultar amb una experta numismàtica i comprovar l’autenticitat i raresa i, al mateix temps, el gran valor històric que tenen, l’Ajuntament de Canals va considerar oportú adquirir-les.

En paraules de l’alcaldessa, Mai Castells «és necessari invertir en patrimoni borgià. Cal que la nostra localitat, bressol de la nissaga borgiana, estiga a l’alçada de Gandia i Xàtiva, però sobretot a la d’aquesta família. Des del Consistori seguirem treballant i apostant per la riquesa i el ventall cultural del nostre poble i, un exemple clar, van ser els Borja. A més, des de la Regidoria de Cultura s’està treballant en l’elaboració i adequació d’una vitrina expositora de tots aquests elements borgians, que hi seran exposats públicament tan prompte com aquesta n’estiga acabada».

Estos elements han sigut mostrats al diputat privincial de Cultura, Xavier Rius, que s’ha reunit amb l’alcaldessa Castells, i el regidor de Cultura, Miquel Alventosa. A la reunió, també hi ha estat present José Antonio Polop, tècnic de Cultura de l’Ajuntament de Canals.

La reunió s’ha aprofitat per a establir línies de treball, com la futura publicació d’un llibre divulgatiu i d’un projecte pioner al territori valencià relacionat amb el municipi de Canals i els Borja.

 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí