L’Ajuntament de Bocairent inicia la recollida selectiva de residus porta a porta en el barri medieval

0
701
Un operari recull els residus a les portes de les cases del barri medieval de Bocairent.

El consistori també ratifica el 2n Pla de mobilitat urbana sostenible després del suport de la ciutadania

L’Ajuntament de Bocairent ha iniciat la recollida selectiva de residus porta a porta en el barri medieval i la ratificació del 2n Pla de mobilitat urbana sostenible pel ple municipal, fites que des del consistori asseguren que suposen “un punt d’inflexió en el compromís de Bocairent contra el canvi climàtic amb”.

Així “prenen forma les dinàmiques que es venen treballant des del consistori durant els darrers anys i que consoliden l’aposta municipal per esdevenir una localitat puntera en la protecció mediambiental en consonància amb el patrimoni verd del nostre entorn exemplificat per la serra de Mariola”, en paraules del regidor de Medi ambient i de Trànsit, José M. Beneyto.

La implantació de la recollida selectiva de residus porta a porta en el barri medieval suposa “un avanç en la millor classificació del fem domèstic de cara a una més fàcil reutilització i, per tant, una disminució de les restes destinades a abocador”, tal i com es destaca des del Departament de Medi ambient que agraeix la tasca de la Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida i de l’empresa concessionària, Recisa, “pel treball d’adaptació al nou model de les darreres setmanes per materialitzar-lo en la data prevista”. En aquesta línia, des del 2018 ja hi havia implantat en l’àmbit protegit un programa pilot de compostatge comunitari, de la mà del Consorci de residus V5, a partir de la matèria orgànica generada pel veïnat “amb molt bons fruits –creant sinèrgies amb el triturat generat en els treballs de prevenció d’incendis forestals– que esperem incrementar de forma molt significativa a partir d’ara”, segons Beneyto.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El Bloc demana a la Generalitat que destine 20 milions al nou Hospital d'Ontinyent en el 2010

La modalitat porta a porta suposa eliminar problemes de soroll i de brutícia en un entorn catalogat com a bé d’interés cultural de primer odre pel seu valor patrimonial, a més de permetre la separació de residus que, per les complicacions d’accés, no era possible fins ara. De fet, per a materialitzar el sistema l’Ajuntament de Bocairent va adquirir un vehicle elèctric especial l’any passat amb el suport de l’Àrea de Medi ambient de la Diputació de València. Per tant, “la consecució del porta a porta en el barri medieval constitueix un exemple de suma d’esforços tant de diverses administracions (des de l’àmbit local fins l’autonòmic passant pel comarcal, provincial i el COR) com del veïnat mitjançant l’associació veïnal i el treball de la comissió bilateral entre aquesta i el consistori”, com apunta el regidor de Medi ambient.

Per una altra banda, el ple de l’Ajuntament ratificada aquest mateix 1 d’octubre el 2n Pla de mobilitat urbana sostenible de Bocairent després del procés de participació ciutadana dut a terme des de juny. Així, en una primera fase es van recollir les inquietuds i les propostes veïnals que van ser plasmades en una versió inicial del document sotmés a votació popular durant setembre que va deparar el suport a les 20 mesures que integren el text final.

El Pla aprofundeix en la recuperació d’espai públic per a les persones en detriment de les quatre rodes i en la millora de l’accessibilitat en un entorn orogràfic complex que contemplava el primer document per al període 2016-2019 amb l’habilitació d’aparcaments dissuasoris, limitacions de velocitat o l’adaptació de voreres i eliminació de barreres físiques. No obstant això, les noves mesures per a l’etapa 2020-2027 incorporen un tercer eix destinat al foment de la bicicleta elèctrica amb la creació de carrils específics, zones d’estacionament i de punts de recàrrega a més d’enfortir el suport econòmic a les persones que adquireixen un vehicle d’aquest tipus.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Bocairent completa les ajudes de la Generalitat per rehabilitar cuines i banys amb un 15% addicional

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here