L’Ajuntament de Bocairent adquireix un immoble del barri medieval per a convertir-lo en centre cívic

0
1515
Immoble comprat per l'Ajuntament de Bocairent.

L’Associació Veïnal del Barri Medieval participarà en la definició del projecte del nou espai

La casa situada a la placeta de Sant Vicent número 1 ha passat a ser municipal, després que el 10 de febrer es formalitzara l’operació de compravenda entre la família propietària i l’Ajuntament. El consistori l’ha adquirida amb la finalitat de rehabilitar-la i convertir-la en centre cívic; per tant, l’acció s’emmarca en les iniciatives compartides amb l’Associació Veïnal del Barri Medieval per a revitalitzar el nucli històric.

L’immoble es troba al cor del municipi i té també un component singular per a Bocairent, ja que va ser antic ajuntament i, des del seu balcó, es va proclamar sant Blai com a patró l’any 1632. “La localització i el valor simbòlic de l’edifici fan que l’espai siga idoni per a convertir-lo en referent sociocultural d’aquesta part del poble”, indica l’alcalde. A més, Xavi Molina Martí explica que la compra s’ha fet íntegrament amb fons municipals i que la corporació treballa ja per a aconseguir vies de finançament que permeten la intervenció de posada en valor.

«Aconseguir un centre cívic al nucli històric és un objectiu conjunt de l’Ajuntament i l’Associació Veïnal del Barri Medieval, amb la finalitat de millorar la qualitat de vida dels residents. Per això, l’entitat participarà activament en la definició dels usos i en la redacció del projecte de rehabilitació. De fet, ja s’ha creat una comissió específica al si de l’associació i s’ha produït una primera reunió monogràfica entre els membres d’aquesta i representants municipals», han assegurat des del govern municipal.

Xavi Pascual i Soler, president de l’Associació Veïnal del Barri Medieval, valora positivament el projecte i destaca la importància d’aquest: “Volem que siga un lloc de referència per als residents del nucli històric i també un lloc de retrobament permanent amb la resta del veïnat de Bocairent”. A més, Pascual assenyala que l’entitat segueix treballant de manera coordinada amb l’Ajuntament “per fer un Barri més habitable i habitat”

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí