L’Ajuntament de Benigànim aprova el sou de l’alcaldessa socialista gràcies a l’abstenció de Compromís

0
965
El portaveu de Compromís s'absté en la votació i possibilita l'aprovació del sou de Canals

La coalició canvia el sentit del seu vot 10 dies després de tombar l’assignació d’Amparo Canals que va tombar amb un no junt al PP

L’alcaldessa de Benigànim, Amparo Canals (PSPV) ha vist com aquest dijous s’aprovava en un ple extraordinari el seu sou que mantindrà la retribució de la passada legislatura, 2.585,81 euros mensuals bruts. L’aprovació ha arribat 10 dies després de que es frustrara la seua assignació per les discrepàncies mantingudes amb Compromís per la constitució del govern local, la qual cosa va provocar que la coalició votara en contra del sou junt amb el PP, mentre que en la sessió extraordinària ha desbloquejat la situació amb una abstenció.

El bloqueig que es va produir en aquell moment va provocar que Canals criticara l’estratègia de Compromís i també fera referències a retribucions de regidors de la formació, a més d’amenaçar amb una dimissió per la seua impossibilitat de compatibilitzar el càrrec amb el seu lloc de treball

Dies després Compromís va proposar al PSPV aprovar en el següent ple el sou de l’alcaldessa, oferiment que també va fer lamentant el to de les crítiques d’Amparo Canals. En el ple d’aquest dijous el portaveu de la coalició, Pep Calero, ha insistit en reclamar excuses de l’alcaldessa, a més a més de que hi haja «cordialitat i bones formes» en les relacions dins del consistori.

Per la seua banda el PP ha tornat a dir no al salari de l’alcaldessa criticant que no s’haja comptat amb els populars per a les converses de constitució del govern.

Amparo Canals en la seua intervenció no ha demanat disculpes com li demanava Compromís, i per contra els ha acusat d’haver polititzat un tema com la remuneració de l’alcaldessa, lamentant així que s’haja arribat a un punt «personal». D’una altra part els socialistes també han criticat al PP que no entre en «consensos» municipals que haurien de treure’s del debat polític. Canals a més ha volgut destacar que no s’incrementa el salari, i que com a alcaldessa únicament cobrarà 4 euros més al mes que si estiguera cobrant com a treballadora social de l’ajuntament.

 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí