L’Ajuntament d’Alzira redueix la sinistralitat laboral en un 47% en el 2017

0
1445
Ivan Martínez

Ha hagut una reducció dels accidents laborals de 39 a 32 respecte el 2016 i també de les jornades de baixa, que han passat de 1.377 a 870

L’Ajuntament d’Alzira ha aconseguit reduir les dades de sinistralitat laboral entre les seues treballadores i treballadors de forma significativa. La regidoria de Funció Pública i Organització ha informat al Comité de Seguretat i Salut de l’Ajuntament, on estan els representants sindicals, tècnics i oposició, de les dades de sinistralitat del 2017.

En l’informe es desprén que hi ha hagut una reducció dels accidents laborals de 39 a 32 respecte el 2016 i també de les jornades de baixa, que han passat de 1.377 a 870 (un 47% menys), tot i haver hagut un increment de la plantilla (tant de treballadores i treballadors fixes i temporals) de 490 a 562.

Per al regidor responsable de l’àrea, Ivan Martínez: «per part de l’Ajuntament valorem molt positivament la reducció d’accidents laborals i de millora de les baixes de la plantilla de treballadores i treballadors públics».

Explica que per part de l’equip de govern es va introduir com a una de les primeres mesures tindre un servei de prevenció propi, augmentar les activitats formatives en prevenció, remunerar de forma més justa els grups salarials més baixos, garantint els llocs de treball en els serveis municipalitzats, així com reduir la temporalitat de la plantilla (amb contractes com a mínim de 6 mesos i ampliar els tallers i plans d’ocupació de forma anual) i reforçar el personal dels departaments. Tota aquesta suma d’iniciatives ha propiciat augmentar la seguretat del treball i també un increment de l’activitat. Enguany, per exemple, es donarà una ajuda a aquelles empleades o empleats públics que estiguen inscrits en les instal·lacions esportives municipals.

«Encara queda molt de camí a recórrer, però estem implementant polítiques que afavoreixen la salut dels mateixos treballadors i treballadores i la qualitat dels serveis que es presten a la ciutadania», conclou Martínez.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí