L’Ajuntament d’Alzira rebaixa el seu deute a la meitat en tres anys

0
1474
Gràfica de l'evolució del deute municipal d'Alzira

El consistori ha passat de tindre 16,2 milions d’euros de deute en 2015 als 8,2 miolions actuals

El regidor d’Economia i Hisenda, Albert Furió, ha anunciat l’amortització extraordinària d’1,8 milions d’euros, fet que acredita la solvència de la hisenda local. D’esta manera, “seguint la política de reducció del deute d’este govern”, segons l’ajuntament, junt amb els exercicis anteriors, se sumen ja més de 8 milions d’euros de rebaixa de l’endeutament de l’Ajuntament d’Alzira.

Enguany, s’explica des de l’executiu d’Alzira, s’han aconseguit liquidar tres préstecs de l’Ajuntament amb l’amortització anticipada extraordinària de 1,8 milions. Esta mesura suposa un estalvi d’interessos de 89.027,63 euros.

El regidor d’Economia i Hisenda, Albert Furió, es mostra molt satisfet per les positives xifres al tancament financer de l’any. “Esta reducció del deute és fruit d’una gestió responsable i planificada i de les polítiques orientades al sanejament dels comptes de l’Ajuntament. Amb esta reducció tindrem una major llibertat pressupostària de cara al proper exercici”.

En 2015 l’Ajuntament tenia un deute de més de 16 milions, i després de les mesures aplicades els últims tres anys, esta quantitat se situa en els 8.200.684,02 euros. Esta xifra per habitant suposa que en 2015 hi havia un deute per alzireny de 364 euros i ara per ara s’ha abaixat fins als 183 euros per alzireny.

A l’inici de la legistatura l’Ajuntament tenia 13 operacions de crèdit i la previsió és tancar 2018 amb 4 préstecs pendents.

L’objectiu de la regidoria és continuar amb la reducció progressiva del deute, per tal que els recursos destinats a pagar interessos, puguen servir per a augmentar les inversions i per a reduir els impostos als alzirenys i alzirenyes. “Es pot governar i gestionar per a les persones, augmentant la inversió social i garantint la protecció dels més vulnerables”, assegura Albert Furió.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here