L’Ajuntament d’Alzira presenta el pressupost 2020 que supera els 40 milions d’euros

0
1693
Albert Furió i Diego Gómez han presentat els pressupostos d'Alzira

Els comptes preveuen la reducció del deute públic en quasi un milió d’euros, per la qual cosa es preveu que quedarà en acabar el 2020 en 4.478.313’63 euros

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i el regidor d’Hisenda, Contractació i Recursos Humans, Albert Furió, han presentat en roda de premsa el projecte de pressupost municipal per a l’any 2020, que ascendeix a 40.272.382,34 € i serà sotmés a debat i aprovació en ple extraordinari de la pròxima setmana.

L’alcalde ha començat l’explicació indicant que els comptes han augmentant 1.462.373,63 € (+3,76%) respecte del pressupost de 2019. Gómez afegeix que a més es produeix «dins d’un context complicat el 2019 per la falta de govern i de pressupost a Madrid i pel manteniment de la regla de gasto que implantà Montoro, proposem un pressupost que s’ha fet amb prudència en les previsions, solvent i amb un ajust més acurat dels ingressos i les despeses”.

Gómez ha continuat exposant les línies generals del projecte de pressupost per a 2020: “Pel que fa als ingressos, hem congelat els impostos, que suposen el major ingrés municipal, amb quasi 19 milions d’euros.” Quant a les despeses, l’alcalde ha incidit que “el govern de La Vila continua amb la seua aposta per les polítiques inclusives i les polítiques actives d’ocupació”.

A continuació, el regidor d’Economia, Hisenda i Joventut, Albert Furió, ha entrat més en detall en alguns dels aspectes més importants. Respecte als ingressos, “hem congelat tots els impostos directes (IBI, IBI rústic, IVTM, IAE). Este Equip de Govern està mantenint els serveis públics de l’Ajuntament sense augmentar la càrrega impositiva a la ciutadania el que suposa un esforç pressupostari”.

Altres aspectes que ha detallat és que s’han consignat les subvencions de la Generalitat Valenciana, concretament, de la Conselleria de Polítiques Inclusives,que suposen 3.900.000 euros aproximadament, per a l’atenció social primària, i de la Conselleria d’Educació, amb 240.000 € per a les Escoletes Infantils.

Pel que fa a les despeses, Albert Furió, ha incidit en la reducció del deute públic que serà de quasi un milió d’euros, per tant, el deute es quedarà en acabar el 2020 en 4.478.313’63 euros i amb només tres operacions de crèdit. Estes quantitats suposen una reducció del deute en un 75% des del 2015.

El regidor ha comentat també que: “En les despesesles partides dedicades a serveis socials augmenten vora 200.000 euros. Respecte a l’ocupació, els programes per al foment de l’ocupació, augmenten 500.000 euros, quedant-se amb un total d’1.765.000 euros”.

Furió ha finalitzat la seua intervenció indicant que “també hem augmentat en aquelles qüestions que, des de l’equip de govern considerem molt importants com són la cultura (amb la que hem augmentat pressupost però també qualitat i diversitat que ha tingut molt bona acollida), joventut, medi ambient, esports, sanitat i educació.”

Per a acabar esta presentació, l’alcaldeha explicat que les inversions previstes són per a anar finalitzant projectes ja començats, com són el Poliesportiu Fontana Mogort, Casal Jove i el nou edifici de la Policia Local. Tot i que la quantificació depén de les ajudes que puguen vindre de la Generalitat Valenciana, de la Diputació de València o del govern Central, inicialment hi ha una previsió d’1.200.000 euros.

I, en resum de tot el que s’ha exposat, Diego Gómez ha manifestat: “El projecte de pressupost municipal per a l’any 2020 és un pressupost de continuïtat, fet amb prudència, que reforça l’estabilitat i la solvència pressupostària. En definitiva, presentem un projecte de pressupost ajustat i real”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí