L’Ajuntament d’Alzira formarà empreses, associacions i professionals col·legiats en l’obligació al tràmit electrònic

0
1422
Ajuntament d'Alzira

El requisit electrònic d’Alzira entrarà en vigor a partir de l’1 de febrer

L’Ajuntament d’Alzira ha encetat una campanya de comunicació per a formar les persones jurídiques en el tràmit electrònic. D’una banda, s’ha oferit formació en l’ús de la seu electrònica a les diferents associacions locals amb cita prèvia a la Clau, i d’altra, s’ha convocat els interessats a una reunió informativa el pròxim 10 de desembre a les 19 hores al Saló de Plenaris.

Segons l’art. 14.2 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, estan obligats a relacionar-se a través de mitjans electrònics amb les administracions públiques per a la realització de qualsevol tràmit d’un procediment administratiu, entre altres, els següents subjectes: Persones jurídiques; empreses i associacions; entitats sense personalitat jurídica; professionals col·legiats; i administradors de finques i gestories.

Fins ara, l’Ajuntament d’Alzira ha atés presencialment, a través de la Clau i altres serveis administratius, els tràmits de totes estes persones i entitats. Esta situació es mantindrà com a data límit fins al pròxim dia 31 de gener de 2020, de manera que el dia 1 de febrer no s’acceptaran altres documents i tràmits procedents dels subjectes obligats (o dirigits a estos), que aquells que es realitzen a través de mitjans electrònics i per descomptat en este format.

Esta obligació comporta tindre un certificat electrònic de representant de persona jurídica, tant per a poder presentar instàncies com per a la recepció de notificacions, a través de la Seu Electrònica Municipal. Este certificat s’ha de sol·licitar mitjançant entitats com al ACCV o la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre, este segon amb un cost de 17 euros i una vigència de dos anys.

L’Ajuntament ha editat també un fullet explicatiu amb els passos que s’han de seguir per a poder portar a terme la relació electrònica amb l’Administració, saber en quins casos estem obligats, quin tipus de tràmit solen fer estos col·lectius o com es pot obtindre el certificat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here