L’Ajuntament d’Alzira fa un balanç positiu de les Falles i proposa crear grups de neteja en les comissions

0
1681
Alzira dona per tancat l'exercici 2020 de les falles

L’alcalde Diego Gómez aposta perquè la ciutat es puga mantindre més neta, «sense oblidar que el Consistori estarà vigilant amb possibles sancions a accions incíviques»

La Setmana de les Falles d’Alzira del 2019 ha finalitzat amb la cremà dels monuments, unes falles que han estat marcades per la “gran participació i que podem assegurar que han sigut les millors de l’última dècada”, segons ha explicat l’alcalde, Diego Gómez. A més ha destacat les grans concentracions de gent en actes com les mascletaes, l’ofrena, el concurs del pasdoble o l’entrega de premis.

A més, Gómez ha recalcat “el gran esforç que han fet les comissions, sobretot de la secció d’especial o primera i el treball de diferenciació, interacció i exclusivitat com les comissions de Les Bases, Sant Joan o L’Alquenència, amb una sensibilitat cap a la sostenibilitat o la inclusió”.

D’altra banda, la primera autoritat ha tornat a recalcar “la diferenciació entre les falles d’Alzira i les de València o altres pobles per la nostra forma de tracte entre fallers, veïns i visitants. Som un exemple de familiaritat”.

Però Diego Gómez ha insistit que cal millorar en aspectes com la neteja i el civisme. “Una proposta a estudiar seria crear uns grups de neteja de les falles amb el suport de l’Ajuntament perquè la ciutat estiga més neta, sense oblidar que el Consistori estarà vigilant amb possibles sancions a accions incíviques”. De totes formes, l’alcalde ha lloat “la gran tasca que han fet les brigades de neteja i arreplegada de les deixalles de la cremà”.

L’alcalde també vol fer una crida a fer uns monuments “més sostenibles amb la utilització de materials menys contaminants”.

Per últim, Diego Gómez ha fet una crida a la Junta Local Fallera perquè en el seu pressupost “consigne des del principi de l’any faller la dotació tancada per a les mascletaes, ja que són els esdeveniments que més gent aglutinen”.

132 serveis de la policia en la setmana fallera

Entre els dies dissabte 16 i dimarts 19 de març, la Policia Local ha realitzat 132 serveis en relació a les festes falleres a part dels dispositius propis d’aquests dies.

El trànsit amb 25 actuacions, els serveis humanitaris amb 21, les molèsties amb 20 i la seguretat ciutadana amb 13 són les actuacions més rellevants.

A destacar el baix nombre d’accidents registrats, amb un total de 8. No obstant això s’han instruït diligències per 4 alcoholèmies i detecció de drogues positives.

Le regidora de Seguretat, Sara Garés, ha destacat “la gran tasca que han realitzat estos dies el cos de la Policia Local”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí