L’Ajuntament d’Alzira anul·la les iniciatives de mobilitat per Falles després de l’ajornament i demana “responsabilitat” a la ciutadania

0
963

L’alcalde d’Alzira, Diego gómez, demana la col·laboració de les comissions falleres i de tota la ciutadania “per a poder superar esta situació extraordinària tan prompte com siga possible”

L’Ajuntament d’Alzira ha anunciat que s’anul·len totes les iniciatives de mobilitat aprovades per a les dates de Falles com els canvis de ruta del bus urbà, així com la gratuïtat del servei de l’ORA, que entrava en vigor des d’aquest dimecres, per la qual cosa tant el servei del bus urbà com l’ORA mantenen la regularitat habitual davant la suspensió de les activitats falleres.

L’anunci es fa després de que la Generalitat anunciara anit en comunicat oficial que, per recomanació del Ministeri de Sanitat, s’ajorna la celebració de Falles i Magdalena a tota la Comunitat Valenciana.

A la ciutat d’Alzira, l’alcalde Diego Gómez, el regidor de festes, Xavi Pérez, la regidora de Seguretat Sara Garés i els tècnics municipals dels departaments han mantés una reunió per a avaluar la situació de cara al compliment de les recomanacions del Ministeri de Sanitat.

Seguint les recomanacions del Ministeri, queden ajornades les falles i per tant s’anul·len totes les activitats aprovades per la Junta de Govern amb motiu de les falles: ocupació de via pública, muntatge de envelats, discomòbils, mascletaes, despertaes o qualsevol altre permís concedit per l’ajuntament amb motiu de les falles, queda sense efecte.

Esta nit es mantindrà una reunió de l’Ajuntament, la Junta Local fallera i tots els presidents de les comissions per tal d’aclarir els dubtes existents. “Apel·lem a la responsabilitat i la col·laboració de les comissions falleres i de tota la ciutadania per a poder superar esta situació extraordinària tan prompte com siga possible” assegura l’alcalde, Diego Gómez . A més, ha afegit, “Estem davant d’una decisió molt complicada que com a alzirenys i alzirenyes resulta excepcional per a la celebració de la nostra festa, però que hem d’acatar rigorosament pel bé de la nostra salut”

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  L'Hospital de Sagunt compta amb 11 pacients ingressats per coronavirus i només un d'ells està a l'UCI

En l’àmbit esportiu La Real Federació Espanyola de Futbol ha emés una circular a totes les federacions territorials sobre la suspensió de partits. En el cas d’Alzira el partit de Fútbol Sala del Nítida contra el Pozo Ciudad de Murcia que es juga dissabte 14 a les 19 hores es jugarà al Palau d’Esports a porta tancada, i el de la UD al Luís Suñer també es jugarà a porta tancada.

Este matí el president de la Generalitat ha anunciat ‘La decisió afecta la celebració de les festes de la Magdalena o les Falles però les vacances escolars continuen igual. Ens esforçarem des de la sanitat pública per a contenir el virus des de la seguretat i responsabilitat’

Pel que fa a l’activitat lectiva, la Conselleria d’Educació s’ha comunicat amb els centres davant d’un problema de salut pública provocat per l’expansió de l’anomenat coronavirus COVID-19. Es tracta d’una malaltia que es va estenent per diversos països i que ja hi ha algunes persones infectades a la nostra comunitat autònoma.

Totes les directrius que es prenen relacionades amb la prevenció i el tractament del COVID-19 es decideixen en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, a proposta del Ministeri de Sanitat, en coordinació amb les conselleries de sanitat de les diferents comunitats autònomes. Per tant, des de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport únicament executem les decisions preses per les autoritats sanitàries. Els centres educatius no podran prendre de manera unilateral cap mesura relacionada amb la malaltia sense comptar amb la supervisió de les autoritats del departament de Salut Pública de la Generalitat Valenciana. En el moment de redactar i difondre aquest document, a la nostra comunitat autònoma no hi ha cap circumstància que recomane introduir canvis en el funcionament normalitzat de l’activitat acadèmica actual.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Mancomunitat de Municipis de la Ribera celebrarà un ple al Paratge de la Murta d’ Alzira

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here