L’Ajuntament d’Almussafes vol tindre els primers polígons industrials intel·ligents d’Espanya

CaixaBank - MyBox

0
1397
Almussafes ha participat en una reunió sobre polígons amb altres localitats

El consistori i les empreses preparen la creació d’un òrgan gestor per fer de la localitat un Municipi Industrial Estratègic

L’Ajuntament d’Almussafes inicia els tràmits per a sol·licitar a la Generalitat Valenciana el distintiu de Municipi Industrial Estratègic, un títol que permetrà a la localitat situar-se dins del mapa industrial de la Comunitat Valenciana i convertir-se en preferent en la tramitació de les inversions que es duguen a terme.

A més, el consistori també prepara la creació d’una entitat de gestió, requisit que serà necessari per a optar ajudes una vegada s’aprove de manera definitiva la Llei d’Àrees Industrials, que actualment es troba en fase d’al·legacions. La tercera de les vies en les quals se centra el pla de desenvolupament industrial d’Almussafes és en la de la transformació dels polígons de la localitat en els primers intel·ligents de tota Espanya.

D’una banda, l’Ajuntament treballa perquè la localitat es convertisca en Municipi Industrial Estratègic, un distintiu atorgat per la Generalitat Valenciana que permetrà agilitar al màxim la tramitació de les corresponents inversions industrials en la població.

Municipi Industrial Estratègic

El passat dilluns 5 de març, l’alcalde d’Almussafes i regidor d’Indústria, Toni González, va participar en un desdejuni informatiu organitzat pel periòdic València Plaza i l’Ajuntament de Paterna en l’Hotel València Congress de València per a debatre sobre aquesta qüestió amb diverses personalitats polítiques i del món de l’empresa.

Després de finalitzar l’acte, González va afirmar que “és molt important per a Almussafes adaptar-se al nou marc normatiu perquè açò ens va a permetre situar a la localitat en el mapa industrial de la Comunitat Valenciana i seguir avançant en el nostre desenvolupament econòmic i en la creació d’ocupació”.

Tal com marca la llei, per a aconseguir aquest objectiu és necessari pertànyer al 10% dels municipis més industrialitzats de la Comunitat Valenciana i disposar en el Pla General d’Ordenació Urbana d’un mínim de 500.000 metres quadrats de sòl industrial urbà o d’1,5 milions de metres quadrats de sòl industrial urbà i urbanitzable.

La Regidoria d’Indústria de la localitat afronta aquest nou projecte coincidint amb el tram final per a l’aprovació definitiva de la futura Llei de Gestió i Promoció de les Àrees Industrials de la Comunitat Valenciana, que està ara en el període d’al·legacions.

Entitat de gestió

L’Ajuntament d’Almussafes treballa també en la creació d’una entitat de gestió, requisit que després de la posada en marxad’aquesta norma serà imprescindible per a optar a les inversions realitzades per la Generalitat Valenciana dins del pla iniciat per a convertir les àrees industrials de la Comunitat Valenciana en polígons moderns i punters. La seua constitució també és necessària per a la consecució del distintiu de Municipi Industrial Estratègic.

El primer edil assegura que aquest òrgan, que hauran de conformar els propietaris i el propi ajuntament i que tindrà un abast comarcal, ja està conformat de manera oficiosa i solament requereix d’una formalització legal per a poder començar a funcionar. Per a la creació d’aquest ens, és necessari que el 51% de les empreses del polígon accepten tenir-lo i en el cas d’aprovar-se totes hauran de formar part d’ell.

Polígons Industrials Intel·ligents

Finalment, l’Ajuntament i l’Associació de Parcs i Polígons Industrials d’Almussafes (APPI) estan a punt de començar al costat de l’Agència Valenciana d’Innovació la redacció d’un projecte perquè els polígons industrials de la població es convertisquen en els primers parcs empresarials intel·ligents de tota Espanya. “Es tracta d’una iniciativa ambiciosa que a l’equip de govern ens entusiasma i que suposa una continuació a la nostra política de manteniment i millora contínua de les instal·lacions dels nostres polígons”, assenyala González.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here