L’Ajuntament d’Almussafes instal·la plaques fotovoltaiques per a autoconsum en la coberta del pavelló poliesportiu

0
1940
Almussafes ha instal·lat plaques solars al pavelló.

El consistori amb aquesta iniciativa s’estalviarà en la facturació energètica anual fins 11.390 euros

El Pavelló Poliesportiu d’Almussafes acaba d’estrenar una instal·lació per a l’obtenció d’energia fotovoltaica que suposa una reducció considerable de la quantitat d’energia necessària de la xarxa elèctrica, amb el seu corresponent estalvi econòmic i disminució de les emissions de CO2. anuals.

El projecte, cofinançat amb una ajuda de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), s’ha executat durant les últimes setmanes i la seua implantació ha requerit una inversió de 34.255 euros. Conclosa aquesta intervenció, l’executiu local es prepara per a escometre la instal·lació d’una nova estructura de plaques fotovoltaiques en el Centre de Salut, “continuant així amb la nostra aposta ferma i decidida per l’ús d’energies netes en les instal·lacions i espais públics”, explica la regidora d’Urbanisme i Medi Ambient, Davinia Calatayud.

En concret, aquesta estructura, classificada com d’autoconsum i catalogada en la modalitat sense excedents, generarà fins a 83.342,25 kWh/any dels 694.112,99 kWh/any utilitzats amb anterioritat, és a dir, un 12,2% segons les dades energètiques recaptades l’any 2019.

Tal com recull la memòria tècnica del projecte, la instal·lació solar fotovoltaica, que ja ocupa la coberta del centre esportiu municipal, està formada per un total de 156 mòduls d’alt rendiment amb una potència total de 330 Wp i un angle d’inclinació de 37°. Els citats mòduls interconnectats capten la llum del sol i la transformen en energia elèctrica, generant un corrent continu proporcional a la irradiació solar rebuda.

El projecte està subvencionat a través del Fons de Promoció del Pla Eòlic 2021 de l’IVACE, consistent en un préstec sense interessos de la totalitat del cost de la intervenció, que ascendeix a 34.255 euros, que l’ajuntament haurà de retornar en un termini màxim de deu anys. “El fet que la solar fotovoltaica genere un estalvi anual de 11.390 euros quant al consum d’energia elèctrica en la dependència esportiva ens permetrà recuperar l’amortització de la inversió en aproximadament uns set anys”, destaca la regidora d’Urbanisme. En concret, de l’estudi de facturació es desprén que l’import inicial pel subministrament elèctric passarà de 94.863 euros anuals a 83.473 euros, a conseqüència de la instal·lació de la citada infraestructura per a l’autoconsum.

En aquest cas, les emissions de CO2 evitades ascendeixen a 43,42 tCO2/any. “A més del benefici econòmic que, sens dubte, suposarà per a les arques públiques, la instal·lació fotovoltaica no produeix contaminació ambiental, a penes requereix manteniment i a més de ser silenciosa té assegurada una llarga durabilitat”, postil·la l’edil de Medi Ambient, qui incideix en el fet que “el nostre present i futur passa per les energies renovables i que les administracions públiques devem donar exemple apostant per aquestes fonts d’energia netes i lliures d’emissions contaminants, inesgotables i creixentment competitives per a dotar de subministrament elèctric a tots els nostres edificis públics” .

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí