L’Ajuntament d’Almussafes desinfecta gratuïtament els espais comuns dels edificis amb persones contagiades

0
1193
Tasques de desinfecció a un edifici d'Almussafes.

Des de l’inici de la pandèmia s’han comptabilitzat prop d’un centenar d’aquests treballs, que es desenvolupen en paral·lel a la neteja de vies públiques

Des de finals del passat mes d’abril, l’Ajuntament d’Almusafes posa a la disposició de la ciutadania un servei gratuït de desinfecció dels espais comuns dels edificis en els quals resideixen persones contagiades per Covid-19. Per a accedir a ell és necessari sol·licitar-ho telefonant a la Policia Local, perquè el consistori no té identificades a les persones a les quals se’ls ha diagnosticat la malaltia. Gràcies a la iniciativa, única a la Ribera, ja s’ha actuat en prop d’un centenar de blocs de cases de la població. Segons el regidor de Seguretat Ciutadana, Jaime Wic, “aquestes labors resulten fonamentals per a garantir la seguretat de les persones que resideixen en aquestes finques i proporcionen, així mateix, una gran tranquil·litat i confiança en les seues entrades i eixides de la vivenda”.

L’Ajuntament d’Almussafes brinda des de finals del passat mes d’abril un servei gratuït de desinfecció dels blocs en els quals resideixen persones contagiades per Covid-19. Amb aquesta acció, que inclou la descontaminació de tots els espais comuns d’aquests edificis, incloent vestíbuls i escales, el consistori col·labora activament amb el veïnat en la reducció del risc de transmissió del virus.

“Aquestes labors resulten fonamentals per a garantir la seguretat de les persones que resideixen en aquestes finques i proporcionen, així mateix, una gran tranquil·litat i confiança en les seues entradas i eixides de la vivienda”, assenyala el regidor de Seguretat Ciutadana, Jaime Wic, sobre aquest servei únic a la comarca de la Ribera.

Per a poder beneficiar-se d’aquesta iniciativa, l’edil recorda que és “imprescindible” que les persones afectades o els seus familiars sol·liciten aquesta col·laboració de manera expressa telefonant a la Policia Local (96.178.19.83), “atés que, en compliment de la llei de Protecció de Dades, l’Ajuntament tan sols rep informació sobre el nombre de persones contagiades, però en cap cas disposa de les seues dades, que únicament estan a l’abast del Departament de Salut al qual pertanyem”.

“Nosaltres no tenim identificades a les persones que han donat positiu, per la qual cosa aquelles comunitats de veïns i veïnes interessades a beneficiar-se d’aquesta prestació han d’esperar a què la pròpia persona contagiada o el seu cercle familiar ens ho comunique directament perquè puguem activar, de manera immediata, el servei de desinfecció a l’edifici», explica Wic.

Des que va començar a oferir-se aquesta ajuda, a l’abril de 2020, el consistori municipal ja ha registrat prop d’un centenar de serveis, tots ells sufragats pel propi Ajuntament de fons propis. “Evidentment, quan esclata una pandèmia com l’actual, amb les seues consegüents crisis sanitària, econòmica i social, totes les prioritats canvien. I entre les múltiples actuacions que es van iniciar es troba aquesta, que es duu a terme en paral·lel a les constants desinfeccions de carrers, zones verdes i edificis públics. Tota acció és poca per a protegir la ciutadania i superar d’una vegada per sempre aquesta pandèmia”, conclou.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí