L’Ajuntament d’Almussafes celebra l’assignació dels nous models elèctrics a la planta de Ford

0
2684
Planta de Ford d'Almussafes.

Des del consistori afirmen que es tracta d’un «èxit compartit i fruit del treball conjunt realitzat per part de les diferents administracions públiques i també del sindicat UGT i dels treballadors i treballadores de la planta»

La multinacional Ford, a través de la seua seu central de Detroit, ha comunicat que la planta situada a Almussafes, fabricarà els nous models elèctrics. Davant aquesta decisió l’Ajuntament d’Almussafes s’ha felicitat perquè «l’anunci assegura el futur de la planta a partir de l’any 2025, la supervivència de l’entorn industrial d’Almussafes, en el qual treballen diàriament més de 2.000 veïns i veïnes d’Almussafes i el futur econòmic del propi municipi, atés que un 70 per cent dels ingressos del pressupost general provenen de la pròpia Factoria Ford i del parc de proveïdors».

Davant d’això des del govern municipal «ens felicitem pel fet que la proposta d’ajust presentada per la planta d’Almussafes, secundada per plans de suport de les diferents administracions, haja sigut finalment la triada per la marca de l’oval».

L’alcalde Toni Gonzàlez recorda que “l’any passat per aquestes dates teníem uns certs dubtes i inquietuds, malgrat disposar d’informació de primera mà i conéixer l’excel·lent treball de cadascuna de les administracions públiques implicades, la Generalitat Valenciana, el Ministeri d’Indústria i nosaltres com a Ajuntament d’Almussafes de manera coordinada, així com la responsabilitat que en tot moment ha tingut el sindicat UGT, el paper dels treballadors i treballadores de la factoria i la predisposició de la pròpia planta d’Almussafes a demostrar que aquesta era la millor ubicació per a albergar aqueixos nous models elèctrics, atés que la fàbrica de Saarlouis d’Alemanya també jugava les seues bases”.

Per a González la visita a Washington per part de la Ministra d’Indústria, Reyes Maroto, en la qual es va determinar la associació de la UE i els EUA per a impulsar la producció de semiconductors, «va ser tot un èxit que ha desembocat en l’anunci d’adjudicació que assegura la subsistència de molts llocs de treball, molts d’ells de veïns i veïnes d’Almussafes2. “Sens dubte la deslocalització de la planta d’Almussafes hauria sigut un escenari nefast i amb conseqüències molt dures des del punt de vista econòmic i d’ocupació per al nostre municipi”, explica González.

L’alcalde incideix en el fet que la fluïdesa en la comunicació amb la direcció de la factoria i amb la direcció de Ford España ha sigut total des de la seua arribada al govern municipal l’any 2015. “Quan iniciàrem la revisió del nostre Pla General d’Ordenació Urbana, el nostre primer contacte va ser amb ells atés que volíem visualitzar les necessitats futures tant de la planta de Ford com de la resta del nostre entorn industrial, a través d’APPI, respecte a una possible ampliació de sòl industrial. En el mateix sentit, la política fiscal de l’Ajuntament d’Almussafes ha intentat beneficiar en tot moment al sector de l’automoció i el treball per al desenvolupament del primer polígon intel·ligent de tota la Comunitat Valenciana també s’ha canalitzat en aqueix sentit”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí