L’Ajuntament d’Albaida ha reduït el deute en 1,4 milions esta legislatura, però queden 17,5 milions

0
576
Ajuntament d'Albaida
Ajuntament d’Albaida

L’Ajuntament d’Albaida ha reduït durant esta legislatura el seu deute municipal en 1,4 milions d’euros, la qual cosa passar de 18.9 milions d’euros a 17,5 milions de deute. Cal recordar que l’Ajuntament d’Albaida ha sigut un dels ajuntaments més endeutats de tot el País Valencià i que ha passat per serioses dificultats per poder obtindre ajudes estatals per tal de finançar els seus deutes i no caure en la fallida, arribant a estar pràcticament intervingut.

A més des del consistori s’informa que l’exercici 2014 s’ha tancat amb un superàvit de 572.000 euros, «després d’haver fet front amb èxit a circumstàncies com el pagament de sentències judicials, el creixement de l’amortització dels préstecs bancaris, o la retenció d’aproximadament 600.000 euros de la Participació d’Ingressos de l’Estat per pagar a proveïdors».

L’alcalde i regidor d’Hisenda, Josep Albert, qualifica de «bona» la trajectòria econòmica iniciada durant estos anys i assenyala que “caldrà continuar treballant amb esforç i dedicació per a seguir millorant la situació econòmica del consistori”.

D’una altra banda l’actual equip de govern (CompromísPSPV) afirma que ha aconseguit reduir en quasi un 85% els 2,1 milions d’euros en sentències pendents de pagament, existents en 2010, i que ara són 352.000 euros. A més, la despesa de personal s’ha rebaixat en més de 50.000 euros al mes. Per últim, altre aspecte al que s’ha tingut que fer front des de l’Equip de Govern són les condicions dels 4 préstecs municipals contractats pel govern del PP, deute bancari que expliquen ha disminuït en 700.000 euros durant la legislatura, malgrat l’increment en l’amortització dels préstecs que hem tingut que assumir.

La 1 tinent d’alcalde, la socialista Eva Tormo, també ha volgut manifestar “l’agraïment a la ciutadania d’Albaida, que en aquestos 4 anys ha assimilat i entès la mala gestió dels governants del Partit Popular, i ha mostrat una capacitat de sacrifici per a començar a traure el consistori endavant”. Afegeix Tormo, “lamentem que el superàvit no es puga destinar a inversions que arriben als albaidins i albaidines, sino a pagar deute”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here