L’Ajuntament d’Albaida aprova una rebaixa d’impostos municipals

0
1377
Ajuntament d'Albaida

La reducció de l’IBI arribarà al 10% en 2 anys, a més d’una rebaixa del 5% en l’impost sobre vehicles

El ple municipal d’Albaida ha aprovat una reducció d’impostos municipals per al 2020. La proposta de l’equip de govern de Compromís ha estat ratificada per les forces amb representació al consistori albaidí que han votat a favor de manera unànime a la moció.

Des del govern encapçalat per Josep Albert s’afirma que d’aquesta forma “es compleix l’anunci realitzat a principi de legislatura i començarà a aplicar una reducció de taxes a partir del proper exercici impositiu”. Com indica la pròpia moció presentada pel govern aquesta rebaixa respon al fet que“considerant, que en no posar en contradicció la reducció de taxes amb la legislació vigent i acomplir-se els principis d’estabilitat pressupostària” i atenent al “benefici social que generarà la reducció de la càrrega fiscal,deguda a la millora econòmica de l’Ajuntament d’Albaida” es vol traslladar la nova situació a la ciutadania.

Albert ha explicat que “l’objectiu és que les veïnes i veïns de la ciutat siguen partícips de la millora en la situació econòmica del seu Ajuntament al mateix temps que se’ls agraeix l’esforç compartit durant aquests anys per a poder reduir el deute municipal i endinsar-nos en la senda de l’estabilitat econòmica”.

El que s’ha acordat al plenari municipal suposa la rebaixa lineal del tipus impositiu de l’IBI en 2020 un 5%, i un altre 3% addicional en 2021. A més, establirà mesures de beneficis fiscals amb un muntant total del 2% de la recaptació, a empreses i professionals ubicats en immobles d’Albaida que generen ocupació estable, suposant un total de rebaixa de la recaptació d’un 10%.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Demà es commemorarà a Quatretonda els 15 anys de Microrreserves plantant exemplars d' 'Ulls de perdiu'

Una altra taxa que es veu beneficiada d’aquesta reducció és la de vehicles en un 2,5% en 2020 i un altre 2,5% en 2021, que completarà un paquet de mesures fiscals “que considerem de justícia social, i amplament demandada per la ciutadania. Per fi, després de molts esforços, hem aconseguit arribar a la fita que ens permet que els beneficis de la millora econòmica del nostre ajuntament es facen sentir també a les butxaques dels nostres veïns, després del sacrifici fet durant molts anys”, explicava la regidora delegada d’Hisenda, Beatriz Costa.

Reducció del deute

No obstant l’aplicació d’aquestes mesures, que suposaran una menor càrrega d’amortització de deute a l’any, el govern municipal ha obtingut compromisos del Govern de la Generalitat Valenciana per a ser inclòs dins del programa de reducció del deute de les entitats locals que l’executiu valencià està elaborant i que suposaria una amortització anticipada del deute de prop de 2 milions d’euros en els propers 4 anys. Aquesta mesura permetria acomplir amb l’objectiu marcat de reducció del deute per baix del 110% a finals de 2021.

“Com ja anunciàvem en 2017, quan aprovàrem el Pla d’Ajustament, el treball de planificació fet ens permetia entrar en els programes que les administracions superiors anirien elaborant en els pròxims anys, de forma que al final, l’efecte de millora aniria incrementant-se de forma exponencial. Com es pot comprovar, el bon treball de planificació fet durant aquests anys, afavoreix una recuperació econòmica més ràpida i amb efectes directes sobre la ciutadania”, conclou l’Alcalde.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here