L’Ajuntament d’Albaida acorda amb el Ministeri d’Hisenda refinançar el seu deute i amplia l’amortització a 10 anys

0
1472
Imatge del plenari d'Albaida en el que es va aprovar el refinançament

Des del consistori s’afirma que amb esta negociació “Albaida aconsegueix un respir econòmic per als pròxims anys”

L’Ajuntament d’Albaida ha anunciat que, gràcies a les negociacions amb el Ministeri d’Hisenda, el consistori ha estat inclòs dins dels municipis que podran refinançar el seu deute amb l’ICO, ampliant l’amortització 10 anys. Este refinançament suposarà un “respir” -com ho ha qualificat l’ajuntament” de més de 400.000 euros anuals.

El Plenari Municipal s’ha acollit a una nova mesura proposta pel Ministeri d’Hisenda on “després d’haver fet els deures” se li permetrà refinançar el deute i així comptar amb més de 400.000 euros anuals que fins ara anaven a pagar a l’ICO. Cal recordar que el deute refinançat ara mateix es va generar abans del 2011 i va ser subjecte al Pla de Pagament a Proveïdors, i per tant tots ells ja van cobrar, i el que es fa ara és refinançar el deute bancari.

Aquesta situació ja va ser anunciada per l’equip de govern en juliol quan es va proposar la rebaixa dels impostos per a 2020 i 2021, donat que en abaixar el volum de despesa en préstecs, els sobrants podrien destinar-se en part a relaxar la càrrega impositiva de la ciutadania. Tot i que la iniciativa no ha estat engegada pel Ministeri fins el dia 7 d’octubre, en la Junta de Portaveus del 16 de setembre ja es va explicar als grups polítics que s’estava pendent d’aquesta mesura anunciada. En aquest òrgan de debat i participació política entre les diferents forces representades al Plenari es va informar que si finalment el Ministeri prenia aquesta decisió li permetria a Albaida poder abordar una major intensitat en la rebaixa impositiva de cara als propers exercicis econòmics.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El Ministerio cede dos kilómetros de carretera al Ayuntamiento de Albaida

Per tant des de l’ajuntament d’Albaida es considera que el benefici social que generarà la rebaixa anual del pagament a l’ICO compensa sobradament els 200.000 € de sobrecost.
L’alcalde de la ciutat Josep Antoni Albert va explicar que “la ciutadania es beneficiarà de la millora econòmica en les seues butxaques, així amb aquest baló d’oxigen Albaida encara el seu futur amb capacitat de creixement sostenible per a seguir profunditzant en la millora de les condicions de vida de les veïnes i veïns”. Per la seua banda el regidor de Model Social i Econòmic Alejandro Quilis va expressar que “just en aquest moment que estem elaborant el Pla Estratègic ens permet traslladar el debat real a les albaidines i albaidins per saber quin model de ciutat volen i seran ells i elles qui ens marquen quines són les seues prioritats”.

Amb aquesta flexibilització del deute financer el Ministeri “ens permet allargar el pagament als bancs 10 anys i així adaptar el pla d’ajust a la nova realitat” ha declarat la regidora d’Hisenda Beatriz Costa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here