L’Ajuntament d’Agullent gasta més de 4.000 € en restaurar un abocador il·legal

0
1232
L'ajuntament lamenta "l'incivisme" de persones i empreses responsables
L’ajuntament lamenta «l’incivisme» de persones i empreses responsables

L’Ajuntament d’Agullent ha clausurat i netejat recentment un abocador incontrolat ubicat a la partida de la Serratella, a l’àrea que llinda amb el terme d’Aielo de Malferit.

Tot i que la zona ja havia estat netejada fa uns anys arrere, en aquesta nova intervenció s’han retirat 22.540 quilos de residus que havien estat abocats il·legalment a les vores de l’antiga carretera que anava d’Ontinyent a Aielo de Malferit, àrea encara dins del terme municipal d’Agullent, tot i que molt lluny del nucli urbà.

Segons s’explica des del consistori «l’incivisme de les persones que han anat abocant residus en aquest punt del terme municipal d’Agullent, ha suposat ara per a les arques agullentines una despesa de més de 4.000 euros, entre les tasques de neteja i la correcta gestió posterior d’aquests residus, principalment enderrocs i també mobiliari en desús».

El govern municipal lamenta així «l’actitud poc respectuosa d’aquestes persones i empreses, cap al medi ambient, que aboquen incontroladament les seues deixalles sense rebre cap tractament». “Estos abocaments de residus de manera incontrolada són il·legals, i ja hem mantingut converses amb els cossos de seguretat perquè facen un seguiment de la zona, i si es detecta a algun infractor, sancionar-lo de manera immediata”, comenten des d’alcaldia. “A la zona s’han instal·lat cartells avisant de la il·legalitat dels abocaments, tot i que és evident que aquest tipus de residus requereixen ser abocats en un espai controlat i regulat. Així mateix demanem als veïns que si algú detecta a algun vehicle abocant, que agafen les senyes i les facen saber a la policia local”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here