L’Ajuntament de Carcaixent renova la seua imatge corporativa

0
2116
La nova imatge de l'Ajuntament de Carcaixent

El disseny és obra de l’estudi Democràcia Estudio que ha presentat una proposta basada en la heràldica del municipi

El Ple de l’Ajuntament de Carcaixent ha aprovat la renovació de la imatge corporativa de l’entitat, que ha actualitzat el seu logotip amb un redisseny de l’heràldica tradicional de la ciutat, obra de l’estudi Democràcia Estudio.

Des del consistori s’explica que «en estos moments l’Ajuntament de Carcaixent no té una identitat corporativa definida, utilitzant-se l’escut heràldic de forma no regulada i en diverses versions sense cap criteri predefinit». Per tal de solucionar-ho s’ha volgut crear una nova imatge que done coherència i unitat a tot el material i informació que es difon des de l’Ajuntament.

El passat mes d’octubre, l’Ajuntament de Carcaixent va convocar una crida a projecte en la que es van presentar 22 estudis i professionals de disseny entre els que un tribunal format per experts va escollir a Democràcia Estudio per a desenvolupar el treball, estudi que compta amb experiència en el desenvolupament amb èxit de projectes semblants per a altres institucions.

L’objectiu de l’Ajuntament de Carcaixent era mantenir-se fidels a l’heràldica, un símbol amb més de 400 anys d’història. Així, els professionals encarregats del projecte, després de diverses reunions amb els tècnics municipals, van presentar una proposta basada en una simplificació de l’escut heràldic de Carcaixent per ser “un element visual compartit per la ciutadania i molt present en l’imaginari col·lectiu”.

La nova identitat corporativa és una interpretació de l’escut heràldic de la ciutat on s’han sintetitzat els elements que el conformen – escut, corona i carcaix – donant com a resultat un logotip modern, nét i versàtil, fàcilment reconeixible i que es podrà aplicar en tots els suports que siguen necessaris. També s’ha regulat la tipografia a emprar, tant quant acompanye a l’isotip com en els documents que es generen des de la institució. Totes estes qüestions queden recollides en un manual d’identitat corporativa on es detalla com s’hauran d’emprar els diferents elements que composen la nova imatge de l’Ajuntament de Carcaixent. Durant les pròximes setmanes aniran actualitzant-se els suports digitals i es preparan els protocols per al seu ús intern per part de l’administració.

Paco Salom, alcalde de Carcaixent, va remarcar la importància de tenir una imatge corporativa clara i inequívoca “creiem que era el moment d’unificar criteris i atorgar-li a l’Ajuntament de Carcaixent una imatge corporativa a l’altura que es mereix a l’igual que tenen totes les institucions i empreses”. L’aplicació del Manual d’Identitat desenvolupat amb la nova imatge, ha explicat, “possibilitarà solucionar l’ús descontrolat del logotip i la manca d’uniformitat en la imatge i tipografia emprada pels diferents departaments municipals segons la necessitat del moment”.

Per a l’alcalde de Carcaixent, la proposta de Democràcia Estudio resulta molt encertada ja que queda reflectit el pes històric de la institució i el seu arrelament en la ciutadania, al mateix temps que transmet modernitat, transparència i coherència “que és com volem que la ciutadania perceba a l’Ajuntament de Carcaixent des de fora”, ha afegit.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí