L’Agència de Seguretat i Emergències equipa als bombers forestals de Xàtiva amb una nova autobomba

0
2400
Imatge de les autobombes forestals

El vehicle té capacitat per emmagatzemar 1.000 metres de mànega i està valorada en uns 180.000 euros

L’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergència ha dotat al servei de bombers forestals de la Generalitat amb seu a Xàtiva amb una nova autobomba forestal pesant. Es tracta d’un dels tres vehicles que s’incorporen, un per cada província, a un lloc de bombers, dedicant-se així un a Xàtiva, un altre a Benlloch i un tercer a la Torre de les Maçanes.

José María Ángel considera important el reforç i la substitució dels vehicles més antics amb vehicles nous «per facilitar als nostres bombers forestals un accés més ràpid i eficaç a les labors d’extinció. A més, aquestes noves autobombes incorporen cofres amb funció de barana que incrementen la seguretat dels professionals durant el seu maneig».

El seu xassís és Iveco ML150I25WRS 4×4 amb presa de força incorporada en la caixa del canvi. La cabina està protegida amb una estructura interna de protecció de cabina que impedeix esclafament en cas d’accident.

Els sis armaris laterals, tres per lateral, s’han dissenyat per permetre una capacitat d’emmagatzematge de més d’1.000 metres de mànega, per poder efectuar llargues esteses i accedir a zones on no és possible el pas d’un vehicle, i amb capacitat per albergar una motobomba de gasolina, a fi de possibilitar la reposició d’aigua en la cisterna des de llocs on no pot acostar-se el vehicle.

La bomba d’incendis és del tipus multipressió capaç de subministrar un cabal de 2.000 litres/metre en baixa pressió i 250 litres/metre en alta pressió.

L’autobomba està valorada en aproximadament uns 180.000 euros.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí