L’empresa Lafarge anuncia una inversió de 4 milions en la planta de Sagunt

0
1220
Miguel Ángel Urbano, director de la planta de Lafarge a Sagunt

La cimentera Lafarge anuncia una inversió de 4 milions d’euros a la planta de Sagunt en 2017 si es resol el futur de la primera en la primera meitat de l’any

La fàbrica cimentera Lafarge ha anunciat una inversió de prop de 4 milions d’euros en la planta de Sagunt. Segons el director de la planta del grup LafargeHolcim, Miguel Ángel Urbano, la inversió es dedicarà a la millora de les seues instal·lacions i en accions vinculades al Pla de Restauració Integral de la pedrera, si el futur de la mateixa queda resolt durant la primera meitat de l’any.

A més a més Urbano ha volgut destacar que durant el passat any, la planta va aportar més de 32 milions d’euros a l’economia de Sagunt i el Camp de Morvedre. Esta xifra suposa dos milions més que en l’exercici de 2015, diners destinats a la contractació de serveis, convenis, donacions, impostos i salaris dels seus treballadors.

Pel que fa a 2016 des de Lafarge afirmen que han invertit més de 610.000 euros en actuacions en favor del medi ambient, la competitivitat i la salut i seguretat. Però Urbano també ha assenyalat que els principals esforços de la fàbrica durant 2016 s’han dirigit al desenvolupament de l’entorn, tant en l’aspecte ambiental com a social.

En concret, en matèria mediambiental, la planta ha continuat amb l’execució dels plans de restauració ecològica de la seua pedrera Salt del Llop, que proveeix de la principal matèria primera a la fàbrica, amb un total de 6.000 m² recuperats. En l’última actuació de restauració s’han plantat 3.160 arbres i arbustos pertanyents a 13 espècies diferents originàries de la zona seguint l’emblemàtic pla de restauració aprovat.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El Consell Agrari de Sagunt repararà i pavimentarà diversos camins rurals del terme

El passat any la planta de Sagunt va presentar a l’Ajuntament un pla de reforestació i adequació de la zona cremada del Romeu durant un incendi que va tenir lloc l’any 1993. Un espai fora de la pedrera i la titularitat de la qual pertany al Consistori, en el qual la fàbrica s’ha compromès a recuperar segons el conveni signat en 2013 amb l’Ajuntament.

Per veure les notícies destacades de hui, punxa ací.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here