Labora anticipa vora 140.000 euros destinats als Tallers d’Ocupació de Xàtiva

0
1821
L'antic escorxador de Xàtiva acull un taller d'ocupació a Xàtiva

L’Ajuntament també rebrà altres 27.190 euros per al programa EMCORP destinat a majors de 30 anys desocupats de llarga durada

L’Ajuntament de Xàtiva ha rebut l’anticipi de la subvenció de 199.830 euros per part de la Direcció General d’Ocupació i Formació, LABORA, que es destina a Tallers d’Ocupació, dintre del programa mixt d’ocupació-formació.

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha explicat que «el Servei d’Ocupació de la Generalitat Valenciana ha avançat 140.000 euros per al taller d’Ocupació de l’Ajuntament de Xàtiva que s’està desenvolupant en l’escorxador. Un taller d’ocupació que possibilita la inserció laboral de deu persones i que en definitiva està desenvolupant-se en les condicions que correspon, pel que s’han rebut estos recursos».

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació ha anticipat el pagament de 139.881 euros, que suposen el 70% de subvenció. Aquesta xifra s’invertirà en els costos salarials de personal directiu, docent i auxiliar administratiu (50.131 euros), costos de formació i manteniment (13.977 euros) i salaris de l’alumnat (75.772 euros).

L’Ajuntament de Xàtiva va cursar, després de quasi una dècada, una sol·licitud a la Conselleria d’Ocupació per tal d’acollir una Escola taller, iniciant-se així el projecte «Escorxador viu». El taller d’ocupació, que es va iniciar el passat 28 de desembre de 2018, amb una durada de 12 mesos equivalents a 1.920 hores, alterna la formació amb el treball o la pràctica professional, que també està dirigida a l’aprenentatge, la qualificació i l’adquisició d’experiència professional, segons estableix la normativa vigent. Els 10 alumnes que formen part d’aquest programa obtindran certificats de professionalitat en concloure el taller d’ocupació.

A més a més, l’Ajuntament de Xàtiva acaba de rebre també l’aprovació d’una subvenció de 27.190 euros per al programa EMCORP, destinat a l’ocupació de persones majors de 30 anys, desocupades de llarga durada. Aquest programa donarà treball a 3 persones durant 6 mesos.

Per últim, el proper 1 d’octubre entraran a treballar els 24 joves de l’Avalem Joves Plus, programa que subvenciona a joves menors de 30 anys amb un contracte d’un any de durada. La subvenció per a aquest programa, sumant les quantitats acumulades per EMPUJU (persones joves qualificades per entitats locals en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil) I EMCUJU (persones joves per entitats locals, en el Sistema de Garantia Juvenil), suma un total de 396.041 euros.

«Seguim treballant per millorar l’ocupabilitat dels joves i majors de la nostra ciutat i per a generar ocupació de forma directa, fomentant també l’adquisició de coneixements per a poder tindre treball una vegada finalitzen aquests plans d’ocupació», ha assegurat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí