La XXIV Fira de Sant Jaume de Tavernes alça el teló fins el 29 de juliol

0
570
Un dels moments de l'exhibició.

La XXIV Fira de Sant Jaume va donar este passat dimecres, 25 de juliol, el tret d’eixida amb l’acte d’inauguració en l’Avinguda de la Marina de la platja de Tavernes amb la presència de l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan; la diputada de Turisme, Pilar Moncho; els regidors de la corporació municipal i la fallera major de la ciutat, Begoña Bononad.

Després del tall protocol·lari de la cinta que donava per inaugurada una nova edició de la fira de productes tradicionals valencians en la platja, les autoritats presents van recórrer les paradetes acompanyats de la música d’una dolçaina i un tabalet, i el públic assistent.

“La fira de Sant Jaume s’afiança com a aparador de la gastronomia i l’artesania de la nostra terra, i es consolida com a esdeveniment dinamitzador de la platja de Tavernes de la Valldigna”. “Enguany hem apostat a més per donar-li protagonisme al teixit associatiu local i posar en valor l’activitat que realitzen”, ha assenyalat el regidor d’agricultura Javier Escrihuela. “Esperem que la Fira esdevinga una vegada més un punt d’encontre per la gent del nostre municipi durant estos dies”, ha conclòs el regidor.

Pilar Moncho ha afegit que “Tavernes esdevé durant estos dies una parada obligada. L’oferta d’atractius turístics que presenta la platja de Tavernes durant estos dies és una referència en les comarques de valència. Però a més, la tasca de posada en valor de tot el patrimoni local creguem que és essencial per a desestacionalitzar el nostre turisme i donar a conèixer tot el que tenim ací com, per exemple, la cova del Bolomor”.

Com a novetat, l’Ajuntament ha apostat per donar visibilitat en la fira al teixit associatiu local, encara que segueix tenint el protagonisme la tradicional fira de productes valencians amb la finalitat d’apropar l’artesania local als visitants, els quals podran gaudir i viure de primera mà la cultura i la festa valenciana fins el diumenge 29 de juliol a l’Avinguda de la Marina.

Així, els visitants podran conèixer a més de la riquesa gastronòmica de la terra, les distintes associacions locals sense ànim de lucre que desenvolupen la seua activitat a Tavernes de la Valldigna, així com altres entitats i associacions relacionades amb la música i l’esport local, les quals estaran presenten en la programació amb actuacions i exhibicions per a acompanyar les més de 25 paradetes instal·lades en la fira i les diferents activitats que hi ha programades paral·lelament. Entre elles, batucades, una desfilada de Moros i Cristians i un castell de focs artificials que tancarà la XXIV Fira de Sant Jaume. Tot amb l’objectiu de donar més impacte i més atractiu turístic a l’esdeveniment.

En la primera jornada d’activitats, es va poder gaudir d’una exhibició del Club Patinatge Artístic de Tavernes de la Valldigna i de la música instrumental de la batucada Valltukà. En la zona gastronòmica, el menjar a les diferents food trucks (caravanes gastronòmiques) i els distints estands amb menjars tradicionals oferiren als visitants de la fira un ventall d’experiències per al paladar. Durant la resta de la setmana hi ha programades un munt d’activitats que donaran vida a un dels esdeveniments més atractius de l’estiu a Tavernes.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here