La Vall ens Uneix veu «miserable» que el PP demane 18 anys de presó per a Jorge Rodríguez en el ‘cas Alqueria’

0
771
Jorge Rodríguez, alcalde d'Ontinyent.

El PP veu a l’alcalde d’Ontinyent com el líder d’una «organització criminal» i el partit comarcal afirma que «posen en marxa la tècnica del ventilador per tapar els seus casos de corrupció»

El grup popular en la Diputació de València demana 18 anys de presó i altres 15 d’inhabilitació per a l’expresident de la corporació provincial amb el PSPV, Jorge Rodríguez, pels delictes de prevaricació, malversació de cabals públics, tràfic d’influències i organització criminal, dins del cas Alqueria en el qual exerceixen l’acusació.

Els ‘populars’ sol·liciten la mateixa condemna per als quals foren gerents de l’empresa Divalterra, José Ramón Tiller (pel PSPV) i Agsutina Brines (per Compromís) mentre que reclamen 15 anys de presó i multa de 4.800 euros per a l’excap de gabinet de Rodríguez en la Diputació, Ricard Gallego; per a un altre assessor, Manuel Reguart; per al lletrat assessor de Divalterra, Jorge Cuerda; un altre dels exgerentes, Vicent Xavier Simón, i per a les huit persones afins als dos grups polítics que es consideren que van ser contractades de manera irregular, pels mateixos delictes.

Pel delicte de tràfic d’influències reclama, per a tots ells el pagament d’una multa de 2.244.191,60 euros, segons consta en l’escrit d’acusació del PP.

L’import pels quals se’ls acusa de malversació és d’1.122.095,80 euros, que es correspon amb les retribucions i cotitzacions a la Seguretat Social derivada dels contractes irregulars d’alta direcció.

En el seu escrit, el PP sosté que Rodríguez, una vegada nomenat president de la Diputació i seguint un «pla preconcebut», va organitzar una distribució o repartiment d’àrees de l’empresa pública, «assignant en aquest irregular esquema un repartiment de les àrees de gestió per afinitats polítiques vinculades al PSPV i a Compromís i no per raons professionals».

Així, sosté que els acusats van fer ús de «un model organitzat», en el qual cadascun d’ells tenia una funció determinada i es respectava la jerarquia de l’organització, amb Rodríguez al capdavant, i afig que es van crear deu places d’alta direcció en Divalterra, on abans només hi havia una.

«Miserables» i «desproporcionat»

Des de la Vall ens Uneix, formació de Jorge Rodríguez, el seu diputat provincial Joan Sanchis ha desqualificat aquesta petició de presó afirmant que els dirigents del PP que han proposat aquesta pena són uns «deshonrats», desalmats» i «miserables», que és una petició de pena «desproporcionada, i que «posen en marxa la tècnica del ventilador per tapar els seus casos de corrupció».

Sanchis, qui assegura que en tot cas es podria tractar d’un problema administratiu, critica que «es demana més pena que si hagueren matat», recordant alhora que quan es va detindre als responsables «algú va donar una ordre» i es va tractar com «una operació antiterrorista». El diputat a més assegura que «es persegueix a persones honrades per posar ordre on estava el ‘ionki dels diners’ del PP».

D’una altra banda la secretària general de la Vall Ens Uneix a Ontinyent, Natàlia Enguix, ha declarat que la petició del PP d’empresonar Jorge Rodríguez durant 18 anys pel cas Alqueria és «una vergonya» i una prova més que es tracta d’un procés judicial «absolutament polititzat i que no té altra finalitat que tractar d’acabar amb una figura política com Jorge Rodríguez i el seu equip de confiança».

L’opinió del PP d’Ontinyent

A més, a la portaveu de la Vall Ens Uneix a demanat que el PP es pronuncie sobre si té la mateixa opinió. «Que ens ho diguen, que isquen i li diguen als nostres veïns i veïnes, a la gent d’Ontinyent que el seu alcalde es mereix este maltractament del PP o si es desmarquen del que demana el seu partit». Enguix creu que «no ho faran, perquè saben que mai, mai, en tots els anys que Jorge Rodríguez porta en política s’ha lucrat, mai ha agarrat un euro de les arques públiques per a benefici personal, i molt menys s’ha dedicat a dirigir, com ells diuen en el seu escrit presentat a l’Audiència Provincial, una banda criminal com el PP l’acusa», ha criticat Natàlia Enguix.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here