La Vall ens Uneix s’estrena a la Diputació amb una aposta clara per comarcalitzar l’ens provincial

0
733
Joan Sanchis, durant la seua intervenció a la Diputació

El nou diputat provincial Joan Sanchis va oferir al reelegit president de la Diputació “lleialtat institucional” en el mandat a la Diputació de València

Joan Sanchis va debutar aquest dimecres a la Diputació de València en representació de la formació La Vall ens Uneix fent una aposta clara per la comarcalització de l’ens provincial. D’aquesta manera, la formació impulsada per Jorge Rodríguez i altres fidels ex del PSPV, es presentava com un partit que vol vertebrar-se a través de les comarques i com a exemple manifestava que treballarà per la Vall d’Albaida al complet, malgrat ser representant de ‘sols’ el partit judicial d’Ontinyent i que la comarca estiga dividida entres, junt amb els de Xàtiva i Gandia.

Sanchis afirmava que “esta ha de ser la legislatura de la comarcalització de la Diputació de València. El projecte de comarcalització que va ser disenyat per l’equip de Presidència de Jorge Rodríguez ara toca desenvolupar-lo”. Sentenciava d’esta manera que “la Diputació de Valéncia serà comarcal o no serà. Serà útil o no serà”.

Entre els raonaments per a esta estructura comarcal de la Diputació apuntava que és “per fer-la accessible i pròxima als nostres veïns i veïnes, a totes les comarques valencianes. Hem d’aprofitar la xarxa d’oficines de Gestió Tributària per transformar-les, com havia previst Jorge Rodríguez, en oficines comarcals d’atenció als alcaldes i alcaldesses dels pobles i ciutats per evitar desplaçaments innecessaris i apropar l’atenció a la ciutadania”.

Sanchis en el seu discurs, en diferents fragments, va arribar a nomenar els 34 municipis de la Vall d’Albaida, però espeicalment es va detindre en el seu, Ontinyent. De la capital de la comarca va destacar la seua història recent: “som un poble que des de fa més de cinquanta anys exportem els productes de la nostra indústria textil a tot el món, fins i tot quan encara no hi havien ni carreteres asfaltades”; pero també va fer balanç de l’actual ciutat “seu de la Universitat de València, amb gent innovadora, amb gent formada que s’esforça, arrisca i que se supera cada dia, empresaris pioners, treballadors i professionals qualificats; i comptem, com a orgull i senya del nostre poble, no sols amb el nostre Campanar, el més alt de la Comunitat, a la vora del riu Clariano, sinó amb Caixa Ontinyent, l’unica entitat financera valenciana, i ahí està, com a exemple viu del saber fer d’una terra i d’una gent que nos ens assustem davant els reptes i les dificultats”.

Amb tot Joan Sanchis va manifestar al reelegit president de la Diputació, Toni Gaspar, que “esperem de la seua presidència i del govern de la Diputació el tracte que mereixem. Si és així, no sols trobarà lleialtat institucional, sinó també un aliat en el camí que a tots ens uneix”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here