La Vall ens Uneix reclama un punt de vacunació per al professorat a la Vall d’Albaida


0
707
Una infermera prepara una vacuna contra la Covid-19.

Natàlia Enguix destaca que el mapa de vacunació obvia a les comarques d’interior i deixa en mal lloc les polítiques autonòmiques contra el despoblament

El professorat de la Vall d’Albaida haurà d’assistir a Xàtiva, a Gandia o a Alcoi per vacunar-se contra la Covid-19, segons el pla presentat aquest dimarts per la Generalitat. En total són 23 localitats hon s’habilitaran els punts de vacunació arreu de les comarques del País Valencià, vacunació que es farà entre el 15 i el 27 de març.

Davant aquesta situació el grup de La Vall Ens Uneix a la Mancomunitat de Municipis de La Vall d’Albaida demanarà aquest dimecres el suport de l’ens comarcal a la reclamació d’Ontinyent d’un punt de vacunació per al professorat i personal dels centres educatius a la ciutat, punt que no ha estat inclós en la planificació anunciada pel Govern Valencià.

La portaveu de la formació comarcalista, Natàlia Enguix, destacava que “el mapa de vacunació per a professorat i personal dels centres deixa sense punt de referència propi no sols la Vall d’Albaida, sinó també altres comarques d’interior, cosa que deixa en molt mal lloc les polítiques autonòmiques contra el despoblament de les que ha vingut parlant la Generalitat Valenciana», assenyalava.

Enguix afegia que «les conselleries de Sanitat i Educació han de tenir en compte que quasi la meitat de l’activitat docent de La Vall d’Albaida es concentra a Ontinyent, una ciutat amb més habitants que altres capitals de comarca que si que compten amb un d’aquestos punts. A més a més, l’Ajuntament ha oferit reiteradament a la Conselleria qualsevol espai municipal per al desenvolupament de la vacunació contra la covid-19, raó per la qual no entenem en absolut els criteris que han seguit», manifestava.

Per tot açò, La Vall Ens Uneix portava a la Junta de Govern de la Mancomunitat d’aquest dimecres la petició de suport d’aquesta entitat comarcal, que agrupa als 34 municipis de La Vall d’Albaida, de manifestar la seua disconformitat amb aquesta mesura i transmetre a les autoritats el malestar de la comunitat educativa de la Vall d’Albaida, tot demanant tant a la Conselleria de Sanitat com a la Conselleria d’Educació que es replantegen la decisió presa i s’incloga com a punt de referència per a la vacunació del professorat de la Vall d’Albaida la seua capital, Ontinyent.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here