La Vall ens Uneix denuncia «indefensió» de Jorge Rodríguez i la resta d’acusats durant la instrucció del ‘cas Alqueria’

0
1116
Jorge Rodríguez i Natalia Enguix.

Natàlia Enguix mostra el suport «incondicional» a l’alcalde d’Ontinyent i afirma que «en l’auto judicial s’obvien totes les explicacions i proves aportades per les persones encausades»

La Vall Ens Uneix ha manifestat el seu suport «incondicional» a l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i els seus col·laboradors després de fer-se públic l’auto judicial que processa a l’ex president de la diputació i altres 14 persones, entre les que es troben càrrecs de Compromís i del PSPV-PSOE dins del cas Alqueria.

La secretària general de la formació independent, Natàlia Enguix, ha criticat la “indefensió patida pels acusats durant la instrucció” i ha assenyalat que “a Ontiyent creguem fermament en l’honradesa del seu alcalde i dels seus col·laboradors més estrets” afegint finalment “la veritat es farà camí”. Enguix, a més, ha subratllat que en el cas Alqueria “lluitem contra elements molt poderosos que volen destruir el projecte polític que representa Jorge Rodríguez”.

En aquest sentit, Natàlia Enguix ha recordat que “el cas Alqueria sorgeix a menys d’un any de les eleccions de 2019, quan la figura i la manera de gestionar la Diputació de Jorge Rodríguez estava valorada amb un excel·lent per alcaldes i alcaldesses de tots dels partits i eclipsava a altres líders, convertint-se per a alguns i alguna en una figura incòmoda i una amenaça orgànica”. Per tant, segons la portaveu de la Vall Ens Uneix, el cas Alqueria “té el seu origen en tot allò que la gent pensa des del primer moment”, ha afegit la dirigent de la Vall Ens Uneix.

Per altra banda, Enguix ha manifestat el seu “total desacord” amb el pronunciament judicial, i ha criticat les formes emprades durant la instrucció tant pel jutge com pel fiscal, “negant-se sistemàticament a les peticions de la defensa i impedint que acudiren testimonis claus per a la causa, el que ha generat l’absoluta indefensió dels acusats”.

En aquest sentit, Natàlia Enguix apunta que en l’auto de procediment abreviat, “el jutge obvia totes i cadascuna de les proves de les defenses que contradiuen moltes de les acusacions dels denunciants, que tant el fiscal com el jutge sempre donen per bones sense qüestionar-les”, ha afegit Enguix. Per a la dirigent de la Vall Ens Uneix és “una barbaritat” que a l’auto de processament es diga que s’han malversat 1,1 milions d’euros: “aquesta quantitat correspon als salaris, les retencions d’Hisenda i la seguretat social de les persones contractades que com a treballadors havien de cobrar. No sé si el que volien el jutge i el fiscal és que no es pagaren els salaris i la seguretat social dels empleats, ni es feren les retencions fiscal”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí