Un ‘Ontinyexit’? La Vall ens Uneix adverteix que estar en la Mancomunitat de la Vall d’Albaida “és voluntari”

0
2605
Joan Sanchis, en el ple de la Mancomunitat de la Vall d'Albaida

Joan Sanchis critica que “PSOE i Compromís estan posant en perill la continuïtat de la Mancomunitat” perquè Ontinyent paga per habitant i està representat com a municipi individual

La Vall Ens Uneix, partit que governa Ontinyent, ha amenaçat amb un ‘OntinyExit’, una eixida de la localitat de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida al més pur estil ‘Brexit’ britànic. El portaveu de la formació a l’ens comarcal, Joan Sanchis, ha lamentat que “Ontinyent pague per habitants però tinga el mateix poder de decissió que qualsevol poble”, d’esta forma ha advertit que “la Mancomunitat és una associació voluntària” i que “l’obligació d’ajudar als municipis menuts és de la Diputació de València i la Generalitat, i no dels ajuntaments grans”.

Sanchis insisteix apuntant que “ningú pot posar en dubte la generositat de l’Ajuntament d’Ontinyent, que sempre ha apostat per la Mancomunitat, però una cosa és ser generós i altra ben distinta que et prenguen el pèl”, concloïa.

Les crítiques de la Vall ens Uneix s’han produït durant la consitució del govern de la Mancomunitat, fruit del pacte PSPV-Compromís, que tindrà la presidència (el renovat Vicent Gomar) i la vicepresidència (Josep Albert) respectivament. Sanchis criticava que el pacte “destrossa el consens que sempre ha presidit l’ens comarcal i posa en perill la seua estabilitat i continuïtat”, però alhora assenyalava que el seu partit no vol bloquejar l’ens comarcal.

El portaveu de La Vall ens Uneix recordava que “no s’ha tingut present la representativitat real dels partits als municipis. El PSOE i Compromís ens han enviat un correu i ens han dit: ‘açò és el que hi ha’, fent una mostra més de la prepotència dels partits de sempre”. Així els cacusa de que “s’obliden que dels 87.700 habitants de La Vall d’Albaida, La Vall Ens Uneix governa sobre 36.100, el 41%, mentre que PSOE i Compromís governen respectivament sobre 19.400 i 17.900 i el PP sobre altres 12.8002”.

Sanchis ha exposat que pot ser un acord legal, “perquè la Llei de Mancomunitat aprovada per els mateixos partits atorga tant a Ontinyentcom a Sempere -per posar un exemple- dos vots al plenari a cadascú, però en canvi a la mancomunitat paguem per habitants”.

El també diputat provincial de la Vall Ens Uneix assenyalava que “és poc intel·ligent” que PSOE i Compromís “vullguen marginar Ontinyent, la ciutat que aporta prop del 40% del Pressupost de la Mancomunitat. Sembla que la por a l’anunci de l’expansió de la Vall ens Uneix per la comarca els ha pogut més que el trellat necessari per governar la Mancomunitat des de l’acord”, ha afegit.

Des de La Vall ens Uneix es qualificava també de “ridícul” que per arribar a un acord entre PSPV i Compromís a la Vall d’Albaida “hagen hagut de vindre els seus partits de València a dir-los que ha de fer”; i que “és curiós” que Compromís, que ni tan sols havia acceptat mai delegacions de la Mancomunitat, vaja ara de principal valedor d’aquesta, i quan a més a més, en la legislatura passada només van estar preocupats de que l’ens comarcal fera de banc de l’Ajuntament d’Albaida, que li deu una barbaritat de diners”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here