La Vall d’Albaida tindria 29 milions més a l’any amb un “finançament just” segons Rodríguez i Soler

0
850
Vicent Soler acompanyarà a Jorge Rodríguez en la cita festera

El Conseller d’Hisenda i l’Alcalde d’Ontinyent diuen que la millora del tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi o el desdoblament de la CV-60 es podrien fer amb una millora del finançament autonòmic

Si la Comunitat Valenciana tinguera un finançament just, la Vall d’Albaida disposaria de 29 milions més per destinar-les a inversions, i la ciutat d’Ontinyent fins 11’4 milions. Així ho han explicat el Conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i l’Alcalde d’Ontinyent i President de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, en un acte organitzat al Centre Cultural CaixaOntinyent dins de la campanya #NiMésNiMenys del PSPV.

“Estem en una situació de discriminació pel que fa als veïns i veïnes d’altres comunitats, i davant açò és necessari que la societat civil s’una. No volem ser més que la resta, però tampoc menys”, indicaven Soler i Rodríguez, qui apuntava que “si la Comunitat rebera un tracte just, infraestructures com la millora del tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi o el desdoblament del tram l’Olleria-Terrateig de la CV-60 podrien veure per fi la llum, i unes altres com el nou Hospital d’Ontinyent per al qual el Consell va a haver de fer un gran esforç podrien estar molt més avançades”.

Es tracta d’una campanya amb la qual el PSPV, des de dimarts passat i fins al pròxim 7 d’octubre, explica per tota la Comunitat Valenciana què suposa per a les valencians i valencianes el bloqueig del Govern de Mariano Rajoy a un nou model de Finançament Autonòmic. Són actes en els quals els socialistes persegueixen anar més enllà de la militància del PSPV, i reuneixen a associacions i col·lectius de la societat civil per a explicar fins a quin punt llastra al desenvolupament econòmic i social valencià la infrafinanciación.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El personal del poliesportiu d'Ontinyent salva la vida d’un futbolista amb ajuda d’un desfibrilador

“L’actual sistema està caduc, s’hauria d’haver renovat en 2013 i cada any perdem, pel que fa a la mitjana espanyola, 1.300 milions d’euros” explicava Vicent Soler. “Si no es renova en els pròxims mesos, en 2018 el dèficit de finançament creixerà en 300 milions, de manera que a la Comunitat Valenciana tindrem 1.600 milions menys del que ens toca rebre a l’any”, indicava. “No hi ha cap raó, llevat que nostra poca visibilitat política com a poble faça que Madrid actue amb tant menyspreu afectant a la dignitat de cinc milions de persones. Està passant com en Robin Hood, però a l’inrevés, el pobre paga al ric. I aquesta situació toca límits i és absolutament inaguantable”.

El Conseller d’Economia apuntava que “nosaltres reivindiquem per a tots que la distribució constitucional de competències tinga una lògica paral·lela de distribució vertical de recursos en els tres nivells d’administració. Perquè si açò no es fa bé, al final el perjudicat no és el govern autonòmic, o el govern municipal, sinó el ciutadà”, apuntava.

En aquest sentit, l’alcalde d’Ontinyent indicava que “és necessari que a Ontinyent i la Vall d’Albaida prenguem consciència del que perdem amb aquest bloqueig, ja que si el Govern no ingressa a la Generalitat els diners que ens correspon, el Consell no pot invertir en serveis socials, sanitaris, educatius o ajudes al comerç, el turisme o la indústria”. En el cas d’Ontinyent “si el Govern d’Espanya ens donara el finançament que ens correspon, la nostra capacitat inversora seria molt major per a impulsar el nostre desenvolupament social i econòmic”, remarcava.

Amb l’actual sistema de finançament, la Comunitat està a la cua d’Espanya, i en 2018 perdrà pel que fa a la mitjana 1.600 milions d’euros, és a dir, cada minut que passar, la Comunitat perdrà 3.000 euros. Només a Ontinyent, la inversió perduda seria d’11,4 milions d’euros a l’any, i en la comarca de La Vall d’Albaida suposaria un dèficit superior als 29 milions d’euros anuals, una situació, incidia Soler, “que requereix unitat de la societat per a defensar els nostres drets”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Benigànim destinarà entre 750 i 1.500 € als autònoms i comerços que hagen quedat fora de les ajudes de la Generalitat

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here