La Vall d’Albaida és la comarca valenciana amb més dèficit de pluja en 2016

0
506
Les comarques han tingut un alt dèficit de pluja
Les comarques han tingut un alt dèficit de pluja

La Vall d’Albaida és la comarca valenciana amb major dèficit de pluja en el que portem de 2016, segons les dades de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). Així en els tres primers mesos de l’any ha plogut un 60% menys de la mitjana normal a la Vall d’Albaida.

Però a més les comarques de la Costera i la Canal de Navarrés també se situen entre les que més han patit l’absència de pluja. Així la Canal de Navarrés se situa en quarta posició amb un dèficit d’aigua del 53%, mentre a la Costera ha estat del 52%.

Pel que fa a la província de València la mitjana de dèficit ha sigut del 55% i el del País Valencià del 37%. Cap de les comarques valencianes ha tingut superàvit de pluges, quedant totes per baix de l’11% marcat per la comarca de l’Alt Millars.

No obstant, pel que fa al capítol de pluges dels ultims dies les majors precipitacions a tot el País Valencià s’han concentrat a les comarques centrals, i el principal focus ha estat sobre els termes de Pinet, que va marcar una màxima de 78,4 l/m², mentre a Ontinyent es van registrar 58,4 l/m².

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here