La Vall d’Albaida, la Costera i la Canal conclouen les 280 actuacions del primer PIFS de la Diputació

0
1308
Imatge de la visita del diputat de Carreteres Pablo Seguí a l'Alcúdia de Crespins

En total a les tres comarques la Diputació de València ha invertit 7.348.665 euros que s’han repartit entre els 61 municipis

Fins a 154 obres han impulsat i executat els ajuntaments de la Costera, la Canal de Navarrés i la Vall d’Albaida en el marc del primer Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS). Obres a les quals se sumen 126 projectes i direccions d’obra finançats amb càrrec a aquest mateix pla, la qual cosa suposa un total de 280 actuacions dutes a terme en les comarques centrals gràcies a este programa d’ajudes als municipis.

El pla suposa per als 61 municipis d’aquestes tres comarques una injecció addicional de més de 7 milions d’euros amb els quals poder dur a terme aquelles obres que consideraven necessàries per a millorar la qualitat dels serveis i infraestructures del municipi, però que inicialment s’havien quedat fora dels seus pressupostos per falta de disponibilitat econòmica. Esta inversió al temps ha possibilitat la generació o conservació de fins a 260 llocs d’ocupació directes en la zona.

Els 7.348.665 euros que finalments’haninvertit a través del PIFS en els municipis de la Costera, la Canal de Navarrés i la Vall d’Albaida han servit per a millorar l’asfaltat dels carrers, les xarxes d’aigua potable, les canalitzacions per a evitar inundacions o l’accessibilitat de les voreres i els dificis públics, però també per a rehabilitar escoles i centres socials, adequar instal·lacions esportives o millorar l’equipament i els serveis en general dels ajuntaments i municipis.

La Costera

En concret, per tipusd’inversió, de les 106 actuacions finançades a la Costera amb els 2.715.183,18 euros del PIFS, el 48% corresponien a direccions i projectes d’obra i la resta, 55, a inversions directes en béns i serveis municipals. L’actuació en la via pública, mitjançant la reurbanització, asfaltat o pavimentació de carrers, la millora de carreteres i camins i la intervenció en zones verdes ha sigut l’objectiu de 21 de les obres realitzades (38%). Fins a 20 obres (36%) han anatdestinades a la rehabilitació o ampliació de l’equipament, entre les quals destaquen 7 intervencions en instal·lacions esportives, 3 en equipament social, i 4 en edificis administratius o institucionals. La resta de les inversions han anatdestinades a realitzar millores en les xarxes de proveïment d’aigua i de sanejament (15%) i en l’enllumenat públic (7%) així com a l’aplicació de les noves tecnologies, a fi d’informatitzar o modernitzar serveis municipals (4%).

La Canal de Navarrés

A la Canal de Navarrés, amb una aportació final de 688.129,36 euros s’handut a terme 21 actuacions diferents, de les quals, el 33% corresponien a honoraris de projectes i direccions d’obra i la resta, 14, a inversions en béns i serveis. D’elles, 6 han anat destinades a la millora de l’equipament, fonamentalment esportiu; altres 5 han sigut obres d’asfaltat o reurbanització de carrers i les 3 actuacions restants han tingut per objecte les xarxes de proveïment d’aigua i sanejament.

La Vall d’Albaida

Finalment, a la Vall d’Albaida, la inversió global de la Diputació de València ha sigut de 3.945.352,48 euros, amb els quals s’ha possibilitat l’execució de 85 obres i el finançament dels honoraris de 68 projectes tècnics i direccions d’obra. Quant a les inversions materials, la millora d’equipaments ha suposat el 35% de les actuacions, amb una especial incidència en instal·lacions esportives (10). Així mateix, s’han dut a terme 30 intervencions en la via pública (35%), el gruix de les quals han correspost a reurbanització, asfaltat i pavimentació de carrers. La millora informàtica i modernització de serveis ha suposat el 11% de les actuacions (9), les millores de zones verdes, el 9% (8) i s’han desenvolupat 4 intervencions en xarxes d’aigua i altres 4 en enllumenat públic.

A continuació oferim les xifres per comarques i municipis:

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí