La UPCCA de la Vall d’Albaida alerta sobre la banalització del consum i dels riscos de l’alcohol

0
994
Imatge d'una classe de la UPCCA a Fontanars dels Alforins

Les xifres a Espanya assenyalen que el consum d’alcohol sol iniciar-se al voltant dels 13 anys i que el 75% dels adolescents de 14 a 18 anys n’ha consumit alguna vegada

El 15 de novembre es commemora el dia mundial sense alcohol que la UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives) de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida aprofita per a emfatitzar el treball que fa durant l’any per a previndre el seu consum, sobre tot entre adolescents. Per això, s’harepartit el cartell guanyador del darrer concurs de prevenció del consum d’alcohol entre l’alumnat de 6é de primària de la comarca en tots els centres educatius i centres de salut de la Vall d’Albaida. El cartell és obra de Alonso de Pablo, del CEIP Covalta, d’Albaida i l’activitat forma part de la programació de la UPCCA en la qual participen més de 30 centres de primària de la Vall.

A banda del repartiment del cartell, els tènics de la unitat de prevenció proporcionen als centres de secundària materials per a treballar a les tutories perquè com assenyala la tècnica Loreto Belda “cal augmentar la conscienciació sobre el perills associats a la banalització i el consum compulsiu d’alcohol, sobre tot entre els més joves”. Les xifres a Espanya assenyalen que el consum d’alcohol sol iniciar-se al voltant dels 13 anys, que el 75% dels adolescents de 14 a 18 anys n’ha consumit alguna vegada en la seua vida, que 6 de cada 10 s’han emborratxat i que 1 de cada 3 ho ha fet en l’últim mes. A més, la meitat dels adolescents espanyols no creu que consumir 4 copes el cap de setmana puga comportar problemes de salut.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here