La Universitat de València planteja que Ontinyent siga la seu del Parc Científic Universitari

0
1322
Imatge de la visita als espais universitaris d'Ontinyent

L’alcalde i representants de l’Ajuntament, UV, COEVAL, ATEVAL i Caixa Ontinyent visiten la possible ubicació als terrenys adjacents al nou aulari del Campus

La Universitat de València (UV) ha plantejat que Ontinyent siga seu del Parc Científic Universitari. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha explicat que la idea arriba després la recent visita de la nova rectora de la UV, a la qual Mavi Mestre posava a la disposició d’Ontinyent els recursos científics de la Universitat per tal d’unir-los al potencial empresarial de la ciutat i la comarca i fer aprofitament conjunt, amb l’objectiu de fomentar la innovació i contribuir al desenvolupament econòmic i social d’aquest territori.

El propi alcalde, acompanyat dels regidors Jaime Peris i Pablo Úbeda i representants de la UV, COEVAL, ATEVAL i Caixa Ontinyent han visitat la possible ubicació als terrenys adjacents al nou aulari del Campus, resultants de l’adquisició i enderrocament dels dos edificis corresponents a les cases 26 i 28 de l’avinguda comte de Torrefiel per part de l’Ajuntament. Jorge Rodríguez assenyalava que “la importància d’aquest recurs radica en l’impuls de la innovació en el teixit empresarial, gràcies a la col·laboració entre el coneixement aportat pels experts de la UV i el potencial de les empreses que vulguen desenvolupar productes amb un valor afegit, millorar aspectes organitzatius o altres processos relacionats amb el desenvolupament empresarial i el valor afegit”.

La ubicació que s’està estudiant a l’espai lliure de 500m² junt als edificis del Campus d’Ontinyent permetria instal·lar mòduls ampliables, en funció de la demanda d’aquest servei. La implantació del Parc Científic es duria a terme en quatre fases: En primer lloc, està previst celebrar una jornada tecnològica els pròxims mesos, la qual cosa impulsaria la consolidació d’empreses basades en el coneixement i la innovació. Un segon pas seria la ubicació física, que utilitzaria un espai inicial de 300 m2. També s’abordaria un pla de dinamització per a ser beneficiari del Parc Científic i es finalitzaria amb el desenvolupament de projectes i suport a les empreses.

El Parc Científic de la Universitat de València (integrat per un personal format majoritàriament per llicenciats o doctors de la UV) està gestionat per una fundació de caràcter privat, sense ànim de lucre i que serveix a l’interès general. És potestat del parc admetre el desenvolupament dels projectes plantejats per les empreses sobre la base d’uns criteris tècnics i de viabilitat, i el servei d’assessorament tècnic i científic té un cost per a les empreses beneficiàries. Les diferents entitats implicades es tornaran a reunir en breu per seguir avançant en la implantació del Parc Científic.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí