La Unió de Llauradors denuncia robatoris de fruita a Quatretonda i Benigànim


0
673
Els robatoris s'extenen per tota la comarca però especialment a Quatretonda i Benigànim
Els robatoris s’extenen per tota la comarca però especialment a Quatretonda i Benigànim

La Unió de Llauradors denuncia una nova onada de robatoris de fruita en diverses poblacions de la Vall d’Albaida, fonamentalment en els termes municipals de Quatretonda i Benigànim, encara que la situació és extensible a tota la comarca.

Pel que sembla aquests robatoris es produeixen durant la nit quan els agricultors no es troben en els seus camps i la vigilància és pràcticament inexistent. La Unió reitera la necessitat de patrullar per a obtenir un efecte intimidatori i evitar que “et lleven en uns minuts el treball de tot un any”.

La Unió ja ha traslladat els fets aquest matí tant a la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana com al Grup Roca de la Comandància de la Guàrdia Civil de la zona afectada pels furts.

Precisament responsables del Grup Roca en la zona -acrònim de robatoris en el camp i encarregats de la vigilància en l’àmbit rural- s’han posat en contacte immediatament amb representants de la Unió i han insistit en la necessitat d’interposar denúncies. Per a facilitar els tràmits als agricultors, i evitar així les molèsties en plena campanya de recol·lecció, la Guàrdia Civil ha traslladat a la Unió la possibilitat de presentar les denúncies en les oficines del col·lectiu agricultor per a ser traslladades posteriorment a ells.

Els productors de fruita de la comarca han mostrat aquests últims dies a la Unió la seua preocupació perquè els robatoris se sumen a les adversitats climatològiques dels últims mesos, la qual cosa provoca que per una cosa o una altra no hi haja una campanya de recol·lecció tranquil·la.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here