La Torre dels Coloms del segle XV a Alzira, dins els pressupostos participatius de la Generalitat

0
1208
Torre dels Coloms.

La construcció, que forma part del Monestir de la Murta, ha rebut una consignació d’1,2 milions d’euros

La Torre dels Coloms del Monestir de la Murta, una construcció del segle XV, s’ha inclòs dins els pressupostos participatius per als anys 2022 i 2023, amb una consignació d’1,2 milions d’euros en dues anualitats, una per a enguany i l’altra per al pròxim.

La Regidoria de Patrimoni Històric junt a l’Associació Amics de la Murta han treballat conjuntament per a aquesta consecució. «Ara cal esperar que els pressupostos es facen efectius per tal de poder rebre la consignació necessària per a procedir a la conservació de la Torre del Coloms, un element defensiu amb rellevància cultural i històrica que data del segle XV, a més, està considerat un bé patrimonial de gran valor per a la ciutadania alzirenya, cosa que fa que cal mantindre i preservar per a futures generacions», segons la regidora Isabel Aguilar, encarregada de l’àrea de Patrimoni Històric de l’Ajuntament d’Alzira.

En breu donaran inici una sèrie de reunions de treball entre tècnics municipals i de la Conselleria per a coordinar el cronograma d’actuacions per tal d’impulsar l’execució del projecte, precisar al detall totes les necessitats d’actuació al conjunt monàstic per tal d’estabilitzar aquelles parts on siga necessari intervindre i sol·licitar a la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana la immediata intervenció en la salvaguarda de les ruïnes del monestir.

El Pla Director del Monestir de la Murta ha suposat un manual de coneixements i de planificació dels treballs pendents. La recuperació de la Torre dels Coloms i la seua musealització és un dels objectius que es pot veure realitzat amb esta selecció als pressupostos de la Generalitat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí