La Societat Catalana de Comunicació es dóna cita a Sueca per retre homenatge a Joan Fuster

0
1197
Imatge de l'Espai Fuster de Sueca.

L’ens de referència en l’estudi i la investigació de la comunicació ha organitzat un seguit d’actes a la capital de la Ribera Baixa este divendres

La Junta de la Societat Catalana de Comunicació – IEC retrà homenatge, a Sueca, al seu soci d’honor, Joan Fuster i Ortells, el proper divendres 20 d’abril. D’esta manera, la prestigiosa entitat se suma als actes commemoratius del 25 aniversari de la mort de l’assagista i columnista, que s’han realitzat en els darrers mesos i que està previst que continuen celebrant-se al llarg d’enguany, i del primer aniversari de la inauguració de l’Espai Joan Fuster.

La Societat Catalana de Comunicació, filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), es va fundar l’any 1986 per iniciativa d’un grup de professors i professionals de l’àmbit de la comunicació i va nàixer de la voluntat de crear una entitat associativa dedicada a l’estudi i a la promoció de la investigació en este camp.

L’ens ha organitzat en col·laboració amb l’Ajuntament i l’Espai Joan Fuster un acte en homenatge a l’intel·lectual de Sueca, a la Biblioteca Municipal de la ciutat. L’any 1990 la Societat Catalana de Comunicació va decidir nomenar soci d’honor a Fuster, considerat un dels autors valencians més destacats del segle XX i ara, arran d’este acte, pretén actualitzar este nomenament i renovar l’homenatge a l’escriptor per part de l’actual Junta directiva. L’objectiu és també visibilitzar el seu suport al treball de divulgació i promoció de la figura i l’obra de Joan Fuster que es desenvolupa des de l’Espai.

Tot seguit, se celebrarà un dinar i els actes continuaran a la vesprada a l’Espai Joan Fuster. Els membres de la Junta directiva realitzaran una visita institucional per conéixer les diferents instàncies de l’espai i, prèviament, aprofitaran l’avinentesa de la seua estada a tan emblemàtic indret per celebrar també en este mateix escenari una de les seues reunions ordinàries.

La jornada culminarà amb un últim acte obert al públic general, que es celebrarà a l’Espai Joan Fuster a les 19:00 hores i que girarà al voltant de “L’expressió periodística de Joan Fuster”. La taula redona comptarà amb la participació de Miquel de Moragas, catedràtic emèrit de Comunicació de la UAB; Josep Gifreu, catedràtic emèrit de la UPF, i Francesc Pérez Moragón, director d’honor i assessor extraordinari de l’Espai Joan Fuster. Presentarà i moderarà Nel·lo Pellisser, membre de la Junta de la SCC-IEC i professor de la UV.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí