La Setmana Santa d’Oliva ja és d’Interés Turístic

0
1204
Oliva
Foto d'arxiu de la Setmana Santa.

La Setmana Santa d’Oliva ha sigut declarada Festa d’Interés Turístic Provincial per Turisme Comunitat Valenciana. Aquesta distinció oficial de la Setmana Santa olivera suposa la consagració d’una tradició local, popular en tota la província de València, i que és seguida per visitants que se sumen al fervor amb què la viuen els veïns d’Oliva.

“La declaració d’interés turístic ha tingut en compte, d’una banda, la tradició popular, l’originalitat i l’antiguitat de les festes i per una altra, la capacitat d’atracció de visitants o la repercussió pública dels actes que formen part de la celebració. La Setmana Santa d’Oliva se celebra de manera ininterrompuda tots els anys en les dates assenyalades pel calendari festiu, des de finals del segle XVI fins al dia de hui, amb excepció de l’inici de la guerra civil”, asseguren fonts municipals.

El començament de la Setmana Santa està documentat en una anotació del «Manual de diferents coses de l’Arxiu Parroquial de l’Església de Santa Maria», datat en 1567, encara que el naixement de la primera confraria de la Setmana Santa, tal com l’entenem en l’actualitat, es pot situar a principis del segle XX.

L’alcalde d’oliva, David González, ha celebrat aquesta declaració perquè “suposa un major reconeixement oficial de la Setmana Santa d’Oliva més enllà de l’àmbit local, i ha volgut agrair l’esforç i el bon fer de totes aquelles persones que entreguen el millor d’elles mateixes per fer possible que les oliveres, els olivers i els visitants gaudim de la celebració de Setmana Santa. Especialment als confrares i a la Junta de Germandats de Setmana Santa”.

La regidora de Festes d’Oliva, Yolanda Navarro, s’ha mostrat molt satisfeta per aquest reconeixement, i ha valorat l’esforç dels dos departaments i la Junta de Germandats “en el desenvolupament d’un expedient que confirma la singularitat i valor únic d’aquesta celebració, ja que segons el seu parer, aquesta declaració suposa un impuls molt important a la gran labor cultural i social que desenvolupen les confraries al llarg de tot l’any, i ens anima a treballar per a fer el següent pas i aconseguir la declaració d’interés turístic autonòmic de la nostra Setmana Santa”.

Per part seua, el regidor de Turisme, Joaquín Calafat, ha remarcat en clau turística que “la Setmana Santa d’Oliva no se circumscriu únicament a l’àmbit religiós o artístic, perquè és una commemoració anual que estimula activitats culturals i és un atractiu per a l’arribada de visitants”. Finalment, Calafat ha assenyalat la “força dels actes de la Setmana Santa com a reclam per a visitar Oliva i aconseguir augmentar el turisme cultural i religiós de la nostra ciutat com a motor econòmic de tot el sector”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here