La samarreta de Xàtiva que ja s’ha convertit en un símbol al Parlament de Catalunya

0
2286
Imatge dels diputats vestint la samarreta de Xàtiva

La samarreta va ser regalada per Feliu Ventura a David Fernàndez (CUP) qui la va lliurar a Lluís Llach (Junts pel Sí) i aquest a Rubén Wagensberg (ERC)

La samarreta ‘Xàtiva renaix de les cendres’ s’ha convertit un un símbol al Parlament de Catalunya entre els diputats independentistes. De David Fernàndez va passar a Lluís Llach i ara l’ha heretat Rubén Wagensberg.

tot va començar en la legislatura que es va iniciar l’any 2012, quan l’aleshores diputat David Fernàndez, de la CUP (força aleshores emergent), va vestir la samarreta ‘Xàtiva renaix de les cendres’ durant la sessió de constitució del Parlament; un regal, segons va explicar, del cantautor xativí i amic seu, Feliu Ventura.

En 2015 la samarreta, que ja no la podia portar Fernàndez al no optar a la reelecció com a diputat, la va lluir el també cantautor i també amic de Ventura, Lluís Llach, diputat de la coalició Junts pel Sí, també durant la sessió de constitució. Ara Llach tampoc repeteix com a diputat i aquest la va vestir en la mateixa jornada inaugural el diputat d’ERC, Rubén Wagensberg.

Wagensberg es va voler referir a esta herència afirmant a través de Twitter que “En un moment en que segurament té més simbolisme que mai, ha estat un honor portar la samarreta de l’estrena d’Albert Fernàndez, que després va passar a Lluís Llach pel seu primer ple, i que ell m’ha passat avui”. Posteriorment, en un altre tuit, mostrava el quadre de Felip V de Xàtiva cap per Avall afirmant: “De la crema de Felip V va renéixer Xàtiva. I de l’incendi del cop d’estat del 155, i com a Xàtiva amb la gent al capdavant, la República reeixirà. Segur!”

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here