La Saleta invertirà més de 9 milions d’euros per construir una residència per a gent gran al polígon Sanxo Llop de Gandia

0
1148
Projecte residència per a gent gran.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada pel CEO de la Saleta Care, Fernando Ruíz; la directora tècnica, Mary Martínez; el regidor de Responsabilitat Social i Polítiques amb la Ciutadania, Nahuel González; el director general d’Urbanisme, Vicent Mascarell; i l’arquitecte Francisco Nebot, ha participat en la roda de premsa de presentació de la residència per a gent gran que s’instal·larà al polígon Sanxo Llop de la mà de l’empresa «La Saleta» on també han estat presents col·lectius relacionats amb la tercera edat.

L’alcaldessa s’ha referit a la iniciativa com un projecte de ciutat que ve a cobrir una necessitat de la ciutat i de la comarca, que enforteix l’esperit de Gandia com a ciutat amigable amb la gent gran.

Diana Morant ha destacat que el projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració públic privada. «Portem molts mesos treballant en la iniciativa. El departament d’Urbanisme va rebre la proposta per part de l’empresa i des de llavors hem estat buscant diferents ubicacions fins a trobar la idònia que ha estat el polígon Sanxo Llop».

L’alcaldessa va explicar que la ubicació es va decidir per diversos aspectes com són que el polígon Sanxo Llop va néixer amb la vocació de cobrir les necessitats sociosanitàries de la ciutat creant sinergies amb l’Hospital Comarcal. A més, Morant ha destacat que «fins fa pocs dies, Sanxo Llop era una urbanització bloquejada, ja que l’agent urbanitzador no havia complert amb les seues obligacions i que la subestació elèctrica està encara per construir». «En l’últim plenari de novembre, desbloquegem el polígon complint amb el nostre compromís amb la ciutadania i amb iniciatives concretes que ja teníem a sobre de la taula. Iniciatives que no volíem que la ciutat perdera».

D’aquesta manera, en ser ara l’ajuntament de Gandia l’agent urbanitzador, els treballs es poden reprendre alhora que s’han mantingut contactes amb la Direcció General d’Energia per impulsar la subestació elèctrica que ja es troba en procés administratiu.

Amb la posada en marxa de la residència i tal com s’ha explicat durant la roda de premsa, es generaran més de 90 llocs de treball en un sector on 90% de l’ocupació és femenina amb el que s’aconseguirà millorar les ràtios de desocupació femenina a la ciutat i la comarca. «Cada vegada que s’inverteix en el sector sociosanitari es genera economia i ocupació» va afirmar Morant.

La Saleta Care compta amb més de 22 anys d’experiència en el sector sociosanitari de la Comunitat Valenciana, gestiona 18 centres residencials i de dia per a persones dependents, i 500 usuaris d’ajuda a domicili.

En aquests 20 anys de trajectòria, l’empresa ha anat creixent i focalitzant la seua política en la innovació del Model de Cures Sociosanitàries Centrat en la Persona. Resultat d’aquest procés, la Saleta s’ha convertit en un referent en l’àmbit autonòmic en atenció a les persones dependents i ara té previst un procés d’expansió en l’àmbit estatal. Dins d’aquest procés d’expansió ha triat Gandia, on gestionaran una residència amb 140 places i amb una concertació amb la Generalitat Valenciana elevada.

La importància d’aquesta residència, resideix en la seua modularitat. 6 mòduls que agruparan les persones grans pel seu estat cognitiu i de dependència. 6 mòduls amb menjador, jardí i zones comuns pròpies, a més d’una zona comuna a tots per a teràpia, cures i serveis generals. Serà la primera residència de la Comunitat Valenciana amb aquesta tipologia.

«Per tot això, en un context en què la natalitat està baixant i l’esperança de vida augmenta, i en un moment en què Gandia necessita projectes com aquest (més de 13.000 persones tenen més de 65 anys, el que suposa el 18% de la població), vull agrair-los que hagen pensat en nosaltres» va afirmar Morant qui ha afegit que «la col·laboració publicoprivada és fonamental perquè isquen a la llum projectes com el que presentem avui que vénen a enriquir l’actual oferta a Gandia i que ens posiciona com una ciutat referent en cura i atenció a la gent gran».

Per la seua banda, el CEO La Saleta Care, Fernando Ruíz ha explicat que «Gandia sempre ha estat un dels nostres objectius i al costat del govern hem aconseguit trobar una solució» i que dins dels acords a què s’ha arribat amb l’ajuntament es preveu la creació d’ocupació local, formació de perfils específics, que el centre siga majoritàriament concertat juntament amb la Generalitat Valenciana a més de comptar amb algunes places per a situacions de risc o urgència. Ruíz ha explicat que la residència tindrà 7.500 metres quadrats construïts amb possibilitat d’augmentar la superfície per oferir nous serveis i que la inversió que realitzarà la mercantil supera els 9 milions d’euros.

Mary Martínez ha incidit que el model de treball de l’empresa se centra en la persona. «Hem canviat el model de cura perquè siguen els centres els que s’adapten a la gent gran. Amb el disseny modular que farem a Gandia aconseguim que les persones se senten com a casa i potenciem la seua autonomia per reduir els processos de dependència, a més de formar els equips per generar activitats participatives. Pretenem que la residència siga un espai més on els residents puguen interactuar col·laborant amb els col·lectius veïnals».

L’arquitecte del projecte, Francisco Nebot va explicar que «la modulació del projecte és vital per aconseguir que els residents se senten com a casa i és el primer d’aquest tipus que instal·larem a la Comunitat Valenciana» i ha destacat que cada mòdul constarà de 25 habitacions de les quals la meitat seran dobles i l’altra meitat seran individuals. «Els mòduls tindran dotacions per a cada un d’ells per evitar les massificacions en espais compartits com el menjador, a més de comptar amb cafeteria, restaurant o zona social, entre d’altres. D’altra banda, els espais estan dissenyats per millorar l’habitabilitat i la comoditat amb recorreguts enjardinats evitant en la mesura del possible les escales. La residència comptarà amb zones comuns per compartir el temps amb les visites i fins i tot compta amb zona infantil».

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí