La ‘Ruta de la Seda’ que porta dos avions amb material sanitari als hospitals valencians passa per Ontinyent

0
2056
L'empresari xinés Chen Wu Keping

La mediació de l’empresari propietari del Centre Comercial El Teler, Chen Wu Keping, ha permés l’arribada del material per valor d’11 milions d’euros

La lluita contra la propagació del coronavirus en la Comunitat Valenciana ha trobat un fort aliat en un empresari xinés propietari del centre comercial d’Ontinyent El Teler. Així Chen Wu Keping és una peça clau en la denominada operació ‘Ruta de la Seda’ amb la qual arribaran dos avions aquest dimarts procedents de la Xina amb equipament sanitari (màscares, respiradors, bates i ulleres), perquè el material sanitari que rep la Comunitat Valenciana és “molt insuficient”, segons les paraules del propi president Ximo Puig.

Aquesta comanda de material sanitari ha sigut comprat per 11 milions d’euros, i es considera un èxit pel fet que el mercat internacional està col·lapsat davant l’extensió de la pandèmia. Però la mediació amb el gegant asiàtic ha sigut Chen Wu Keping, resident a València des de fa més de 15 anys, ha fet possible que es materialitze l’operació. Aquest home de negocis té empreses diversificades que van des del comerç i oci, a la inversió en immobles turístics en la capital, passant per la importació i exportació de productes alimentosos, begudes i tabac, i de l’explotació de pedreres i mines, extracció d’àrids i terres.

Però el canal que l’ha portat a contactar amb la Generalitat és el negoci que té a Ontinyent, el centre comercial El Teler, del qual és el major accionista des de finals de 2015. Aquesta propietat li va portar a conéixer a la llavors tinenta d’alcalde de la ciutat, Rebeca Torró, hui secretària autonòmica d’Economia, que està immersa en la gestió de l’arribada de la partida sanitària.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Els Angelets d'Ontinyent canten a Madrid

La Conselleria de Sanitat explicava aquest dilluns que tant aquest material comprat com el donat per universitats o altres institucions, serà repartit entre els diferents centres hospitalaris i soci-sanitaris depenent de les necessitats de cadascun.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here