La Ruta de Jaume I a la Vall d’Albaida recorrerà amb 70 quilòmetres deu pobles de la comarca

2
756
Jaume I 2
La ruta travessarà la ruta d'oest a est

Este matí de diumenge s’ha presentat a Castelló de Rugat, amb la presència de la consellera de Turisme, Belén Juste, l’estudi que guiarà la confecció de la Ruta de Jaume I a la Vall d’Albaida. El treball impulsat per la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida conforma la primera fase de la confecció de la ruta i està realitzat per dos historiadors de la comarca, Abel Soler i Rafa Jordà.

Esta ruta tindrà un itinerari de 70 quilòmetres i ur recorregut que d’oest a est passarà per deu municipis com són Bocairent, Bufali, Montaverner, la Pobla del Duc, Llutxent, Castelló de Rugat, Rugat i Aielo de Rugat. A més a més el trajecte es desenvoluparà utilitzant camins antics com el Camí Reial d’Ontinyent a Gandia, sender naturals a Aielo de Rugat o el Paratge de l’Ombria del Benicadell amb la intenció de combinar en un sol itinerari elements culturals i de valor paisatgístic i natural.

Belén Juste ha afirmat que esta ruta “servirà per coordinar una oferta comarcal conujunta de turisme rural i cultural, d’excursionisme i cicloturisme per tota la comarca”. A més a més la consellera ha afegit que la Ruta de Jaume I a la Vall d’Albaida “aprofitarà per documentar, senyalitzar, posar en valor i recuperar elements patrimonials de l’època medival”.

“La posada en valor d’esta ruta permetrà que siguen molts valencians i turistes nacionals i internacionals els que puguen conéixer els nombrosos recursos històric-artístics amb els que compten els deu municipis pels que discorre la ruta proposta”, ha destacat Juste.

La Conselleria de Turisme ha subvencionat amb més d’un 60% la realització dels estudis inicials necessaris per definir esta ruta, dins el pla de desenvolupament de projectes de planificació turística de les entitats locals del País Valencià. Juste ha finalitzat la seua intervenció afirmant que esta actuació “té un indubtable valor per la dinamització del turisme de la Vall d’Albaida, alhora que contribueix a la creació del producte turístic i a la diferenciació dels nostres destins”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here