La romeria de Pujada a Sant Josep es consolida al calendari faller de Xàtiva

0
4367
Imatge de la presentació de la Romeria de Xàtiva

La cita tindrà lloc el proper diumenge 8 de març, amb eixida des de l’Albereda Jaume I

Xàtiva realitzarà per segon any l’acte de romeria de pujada a Sant Josep amb vistes de consolidar-se dins del calendari faller. L’acte ha comptat amb la presència de la regidora de Falles Maria Beltrán, el president de la Junta Local Fallera Jesús Gonzàlez, i el president de Divina Aurora S.C.V. en representació del Gremi de Fusters de la ciutat.

L’acte tindrà lloc el proper diumenge 8 de març, amb inici a les 9:30 del matí des de l’Albereda Jaume I a l’alçada de Correus, i comptarà amb la participació de l’Escola de Danses de Xàtiva, el Grup de Danses Soca-rel i la Muixeranga de Xàtiva, a més de les comissions falleres de la ciutat. Els participants pujaran en comitiva cap a l’Ermita de Sant Josep, on hi haurà balls a càrrec dels grups de danses i el col·lectiu faller, a més d’un posterior esmorzar per al qual es recomana portar-se l’entrepà.

«És un plaer treballar amb el Gremi de Fusters de la ciutat, perquè sense ells les falles no tindrien sentit. Aquest acte és molt important per a Xàtiva i es consolida en aquestes falles 2020», ha explicat la regidora de Falles Maria Beltrán.

Per la seua part, el representant del Gremi de Fusters de Xàtiva, Félix Pont, ha convidat a la gent a participar de l’acte. «Esperem que el dia acompanye, com l’any passat, i que aquest acte es consolide més encara perquè ja som l’única ciutat que té una romeria de baixada en falles i aquesta cita ve a complementar aquest fet».

Per últim, el president de la Junta Local Fallera de Xàtiva Jesús Gonzàlez, ha manifestat que «començàrem l’any passat però dintre d’uns quants anys aquest acte serà recordat per la seua importància i per l’afluència de gent».

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Canals aprova el voluntariat ambiental en prevenció d'incendis forestals per al 2019

Activitat fallera el cap de setmana

El president de la JLF, Jesús González, ha aprofitat per recordat el seguit d’actes fallers programats per al cap de setmana. D’una banda dissabte tindrà lloc al Poliesportiu Les Pereres el campionat de futbol sala, tant masculí com femení, així com els campionats masculí, femení i mixte de pàdel. Diumenge serà el torn del playback infantil al Gran Teatre de Xàtiva, per al qual s’han hagut d’habilitar dues sessions (a les 11 i a les 12 hores), degut a la gran afluència de participants de les distintes comissions de la ciutat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here