La Ribera Alta: els problemes de mobilitat d’una comarca dividida per dos fases de desconfinament diferents

0
2784
La Pobla Llarga

Un veí de la Pobla Llarga, pot anar a Xàtiva, a 13 km, o fins i tot a Ontinyent, a 42 km, mentre no pot anar a la capital de la comarca, Alzira, situada a 9 km o a la veïna Carcaixent, a 5 km

El fet que les fases de desconfinament a la Comunitat Valenciana es faça per departaments de salut ha posat de relleu que algunes comarques valencianes estan dividides en diferents àrees.

Així mentre a la Vall d’Albaida els pobles del Benicadell que es troben al Departament de Salut de Gandia estan tots en la mateixa fase 1 de desconfinament, altres com els pobles del sud de la comarca de la Ribera Alta, que pertanyen al Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, estan en fase 1, mentre que la resta de la comarca, del departament de la Ribera, es mantenen en fase 0.

Aquesta situació no sols és una curiositat, donat que en esta fase de desconfinament, segons les mesures decretades pel Govern Central, es pot circular dins de la unitat territorial -és a dir, el departament de salut en el cas valencià-.

En el cas de la Ribera Alta dels 35 municipis que la conformen una tercera part (12) han passat de fase, com són Alcàntera de Xúquer, Beneixida, Càrcer, Cotes, Manuel, la Pobla Llarga, Rafelguaraf, Sant Joanet, Sellent, Senyera, Sumacàrcer y Villanueva de Castellón, tots ells pertanyents al Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent.

Així es poden veure casos com que un veí de la Pobla Llarga, pot anar a Xàtiva, a 13 km, o fins i tot a Ontinyent, a 42 km, mentre no pot anar a la capital de la comarca, Alzira, situada a 9 km o a la veïna Carcaixent, a 5 km.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí