La residència per persones amb discapacitat d’Ontinyent entrarà en funcionament amb 5 usuaris


0
1295
Mónica Oltra i Jorge Rodríguez, en una visita de la vicepresidenta a Ontinyent

Aquest dimecres s’incorporen els primers usuaris als que s’afegiran progressivament altres 35 durant els propers mesos

La Residència per a Persones amb Discapacitat d’Ontinyent veurà incorporades aquest dimecres a les seues 5 primeres persones usuàries. Aquest centre, construït per Caixa Ontinyent sobre uns terrenys aportats per l’Ajuntament, ha estat equipat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i serà gestionat per l’Institut Valencià d’Acció Social Sanitària (IVASS). El centre entra així en funcionament, després d’haver estat tancat des de 2010, quan van finalitzar les obres de construcció.

La regidora de Política per a les Persones, Sayo Gandia, ha destacat que “l’Ajuntament ha estat sempre al costat dels familiars per informar-los, i s’ha donat a la Conselleria totes les facilitats, tant en la realització de les diferents gestions com en el seguiment dels passos que se li han demanat. És destacable que durant la legislatura 2011-2015 amb el PP al Govern Valencià la Conselleria no va fer les gestions necessàries per obrir la residència, i va ser en entrar l’actual govern del Botànic quan s’han accelerat els tràmits que han permès obrir el centre en condicions òptimes. Que es pose per fi en funcionament és una molt bona noticia i estem d’enhorabona, hem d’estar molt contents, perquè ha estat una llarga espera i amb el treball de totes i tots ara per fi és una realitat”, destacava.

Segons s’ha confirmat des de la Conselleria al departament de Serveis Socials municipal, la incorporació de les 40 persones usuàries serà progressiva, degut a les característiques del servei i les necessitats d’estes persones. Cal recordar que l’actual Govern Valencià no va poder actuar a l’edifici fins assumir la seua titularitat, al mes de juny de 2016. En aquell moment, i coincidint amb una visita a Ontinyent per a acudir a unes jornades empresarials organitzades per COEVAL, la Consellera Mònica Oltra va visitar la residència junt a l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, al qui va anunciar que els tècnics havien trobat una sèrie de mancances a resoldre en l’edifici abans de poder procedir a la seua obertura.

Esta actuació ha suposat la realització de diverses millores que inclouen la realització de canvis en la cuina per a adaptar-la a un servei d’elaboració de menjars en lloc de càtering; adequació dels recintes de dutxa d’usuaris i personal per a preservar la intimitat dels mateixos i millorar la seua funcionalitat o adequació de la bugaderia per a dotar-la de més equipament. També s’ha actualitzat el sistema automàtic de tancament i obertura d’eixides d’evacuació a la normativa actual; aplicat un sistema de protecció del sol en les zones més afectades; o la col·locació de solera i paviment d’exterior des de l’eixida del centre fins a eixir de la parcel·la de la residència, incloent un nou accés per als vianants front de l’entrada principal de la residència.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here