‘La Porta d’Altea’ connectarà la Plaça del Mercat amb el Nucli Urbà i la Ciutat Esportiva

0
375
Un dels moments de la presentació.

L’alcalde, Jaume Llinares; l’edil d’Urbanisme, Imma Orozco; i el regidor d’Infraestructures, Roque Ferrer, han fet públic el projecte ‘Porta d’Altea’ que connectarà la Plaça del Mercat amb la plaça dels Furs i el carrer La Tella. Un gran projecte de connexió entre l’entrada nord d’Altea i el Nucli Urbà.

Segons ha explicat Imma Orozco, “aquest projecte naix de la necessitat de visibilitzar un aparcament de gairebé 400 places i que es troba absolutament infrautilitzat”. Aquesta és només una part de la doble actuació que es proposa: d’una banda, connectar amb la plaça dels Furs i una segona actuació que contemplaria la unió amb el carrer la Tella. “Una actuació complicada per la cota en la qual ens manegem per superar la via del ferrocarril i que s’abordarà amb un estudi de possibilitats previ a l’execució de qualsevol projecte”; ha afegit l’edil.

“La Porta d’Altea és la façana nord del municipi, per tant es tracta de dignificar l’espai en aquesta visió global amb la qual hem decidit abordar-lo i donar-li diferents usos, a més de l’accés a l’aparcament, dotant-lo de serveis per a aquelles activitats que a llarg de l’any i puntualment es realitzen en aquest espai. Per això s’ha decidit dotar l’espai amb punts de llum, punts d’aigua, lavabos públics i un magatzem”. Ha detallat l’edil d’Urbanisme, que ha matisat que “amb la instal·lació d’aquestos serveis es podran anar reduint costos al llarg de l’any, que al final poden revertir en l’amortització del projecte”.

Entre els detalls aportats per Imma Orozco, el pressupost d’execució del projecte és de 346.000 €. “No és una actuació barata però si molt important i necessària que potenciarà l’aparcament, reduirà costos, contribuirà a la sostenibilitat del municipi i a dignificar un espai tan degradat, millorant la imatge de qualitat d’aquest municipi”; ha conclòs l’edil d’Urbanisme, recalcant que “no es tracta d’actuacions aïllades sinó que són el fruit d’una reflexió global del municipi”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Ixen a exposició pública els projectes de rehabilitació de la façana costanera i de remodelació del Passeig del Mediterrani d'Altea

Per la seua banda, Roque Ferrer, regidor d’Infraestructures, ha afegit que “una de les exigències per a aquest projecte era que les condicions d’il·luminació foren les adequades per garantir la seguretat de les persones, especialment les dones, ja que cal abordar qualsevol actuació de remodelació del nostre entorn des de la perspectiva de gènere”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here