La ‘Pompa i Totum Latine’ i l’obra ‘Aulularia’ de Plaute clausuren els Ludi Saguntini 2022 de Sagunt

0
6538
Imatge de la cloenda al Teatre Romà de Sagunt.

La pompa ha recorregut el nucli antic del municipi i després d’esta desfilada, han realitzat en el Teatre Romà la clausura i un espectacle musical, així com una representació

La setmana dedicada a la cultura clàssica ha arribat al seu punt i final després de la desfilada de la Pompa i Totum Latine, que han clausurat els Ludi Saguntini MMXXII, que enguany ha acollit 12.000 alumnes, aproximadament. A més, el Grup Alezeia del Teatre del col·legi Maravillas de Benalmàdena (Màlaga) ha tancat el cicle de les representacions de la setmana amb l’obra Aulularia de Plaute en el Teatre Romà.

La pompa, que ha estat dedicada als tallers que s’han realitzat durant tota la setmana, ha recorregut el casc antic del municipi, concretament des de la Domus Baebia fins al Teatre Romà. Després d’esta desfilada, han realitzat en el Teatre Romà la clausura i un espectacle musical, així com una representació per part de les i els integrants de la pompa. A este acte ha assistit l’alumnat de diferents ciutats com Jaén, Terol i Saragossa, així com altres municipis de la Comunitat Valenciana.

En l’acte també han participat l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i el regidor d’Educació, José Manuel Tarazona, qui també ha participat en la pompa. Tots dos han realitzat el lliurament de premis a l’alumnat i han agraït, tant a l’organització d’esta nova edició com a tots i totes les assistents per la seua col·laboració i participació. En este sentit, han explicat el significat que té este esdeveniment per a la ciutat i el progrés d’esta tradicional setmana.

Finalment, ha tingut lloc la representació de l’obra teatral Aulularia, emmarcada en la programació del XXV Festival de Teatre Grecollatí de Sagunt, que finalitzarà el pròxim 18 de juny a les 20.00 amb el Grupo Párodos Teatre de l’IES Siberia Extremeña de Talarrubias (Badajoz), que representarà La Paz, d’Aristòfanes.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí