La Policia Local de Sagunt disposa d’una nova unitat d’atestats

0
1165
L'Ajuntament de Sagunt ha presentat la nova unitat

Esta unitat centralitzarà tota l’activitat que la Policia Local de Sagunt ha de realitzar després d’un accident de trànsit

Sagunt disposa ja d’una unitat d’atestats amb la qual es centralitzarà tota l’activitat que la Policia Local de Sagunt realitza després d’un accident de trànsit. Esta unitat ha estat presentada pel regidor de Policia Local, Enric Ariño; l’intendent general de la Policia Local de Sagunt, Rafael de Manuel, i l’inspector de la Policia Local de Sagunt, Antonio Pacheco.

Ariño ha destacat que esta nova unitat “entra dins del marc de la reorganització que hem fet a partir de l’increment d’efectius que hem tingut” i es busca “cobrir una demanda, sobretot dels afectats quan hi ha accidents de trànsit”.

Rafael de Manuel ha destacat que esta unitat “presta un millor servei al ciutadà pel seguiment que es va a fer a la víctima de l’accident de trànsit” i ha incidit que “anem a ser la primera policia local de tota la Comunitat Valenciana a unir-se al sistema LexNET dels jutjats i tribunals, que és el que en l’actualitat utilitzen advocats i procuradors, com a via de comunicació entre administracions”.

Per la seua banda, l’inspector Pacheco ha agraït “el treball i la col·laboració dels companys de Seguretat Ciutadana i de la Secció de Trànsit/Districtes/Motoristes de la Policia Local de Sagunt, sense l’aportació de la qual no seria possible dur a terme este tipus d’iniciatives”.

La unitat es dedicarà a la confecció d’atestats i informes tècnics, tractant d’esclarir les circumstàncies que motiven els accidents de trànsit ocorreguts dins dels cascos urbans de la nostra ciutat, mitjançant la investigació exhaustiva d’estos.

També milloraran la comunicació de la Policia Local de Sagunt amb els Jutjats i amb la Prefectura Provincial de Trànsit, traslladant els atestats de forma telemàtica als mateixos dins d’un programa pioner en el qual participa el nostre municipi, en coordinació amb els diversos òrgans judicials de la comunitat, així com facilitant les dades estadístiques d’interès a la Prefectura Provincial de Trànsit.

A més, facilitarà la informació necessària per posar en contacte a les persones implicades en un accident de circulació amb la ‘Unitat de víctimes d’accidents de trànsit’, amb l’objectiu de coordinar una xarxa integral d’informació i atenció a este tipus de víctimes a través de les unitats d’informació situades en les Prefectures Provincials de Trànsit. Així mateix, es facilitarà l’accés d’estes als recursos existents, ja siguen de caràcter nacional, autonòmic o local.

Mitjançant este primer objectiu, la Unitat de Coordinació en matèria de Víctimes d’Accidents de Trànsit ofereix pal·liar la victimització primària (la que es deriva del propi accident de trànsit), i sobretot disminuir la victimització secundària (derivada de la relació que s’estableix entre la víctima i el sistema jurídic-penal, policial, social i sanitari), facilitant les actuacions especialitzades en diferents àmbits que han pogut veure’s afectats greument en la vida de les víctimes, com poden ser el familiar, el social, el laboral, l’econòmic i sobretot l’àmbit personal.

Este pla d’actuació comprèn quatre fases que es duran a terme des de les Unitats d’Informació de totes les Prefectures Provincials de Trànsit: assistència inicial i valoració de cada cas; informació i orientació; intervenció i/o derivació, i seguiment.

Un altre dels aspectes fonamentals de la unitat serà el control de qualitat de la prestació del servei, creant els mecanismes per obtindre la informació necessària de les persones que reben este servei, a fi de millorar el mateix.

La unitat també realitzarà accions formatives i informatives, en col·laboració amb la unitat d’Educació Vial, dirigides especialment als joves en els seus centres de formació, així com als adults a través de xarrades formatives, sobretot en matèries relacionades amb els accidents de trànsit, ja siga com a implicats, testimonis i/o cooperants.

Finalment, una altra de les tasques consistirà en l’estudi i identificació de possibles punts negres de sinistralitat dins del casc urbà de població, confeccionant els estudis necessaris i realitzant les propostes de millora que es considere oportú traslladar al departament de trànsit de la Policia Local de Sagunt.​

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here